Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

DONJI MIHOLJAC: CRTANJEM, PJESMOM I PLESOM OBILJEŽILI DJEČJI TJEDAN

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci.

​Autor/Izvor:D.Š.
06.10.2022.

Dječji tjedan – tradicionalna je aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju Društva „Naša djeca“ (DND).

Danas, 6. listopada 2022., povodom obilježavanja Dječjeg tjedna u suradnji sa DND Donji Miholjac okupili su se mališani starijih odgojnih skupina Dječjeg vrtića “Pinokio” Donji Miholjac te su zajedno sa svojim odgajateljicama crtali i ukrasili dio pločnika na Trgu Ante Starčevića u Donjem Miholjcu te razveselili prolaznike svojim crtežima, pjesmom i plesom.

Podsjetimo, trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *