Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

HGSS UZ POMOĆ POTRAŽNOG PSA MAXA PRONAŠAO NESTALU OSOBU U DONJEM MIHOLJCU

Nestanak je prijavljen u večernjim satima, a obzirom da se radilo o starijoj osobi i da su protekle noći bile poprilično hladne određen je najviši stupanj hitnosti potrage.

Autor/Izvor:D.Š.HGSS Foto/Izvor:HGSS
20.09.2022.

STANICA OSIJEK USPJEŠNO ZAVRŠILA POTRAGU UZ VELIKU POMOĆ POTRAŽNOG K9 TIMA

Nakon što je na području Donjeg Miholjca (ponedjeljak, 19. rujan) nestao stariji muškarac za kojim je HGSS Stanica Osijek na poziv policije, a putem Centra 112, 19. rujna pokrenula potragu u 19:51, na područje potrage zaputilo se 11 spašavatelja s potražnim psom i termovizijskom bespilotnom letjelicom.

Odmah po dolasku, u izvrsnoj suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Donji Miholjac i djelatnicima Jedinice specijalne i interventne policije, pristupilo se gruboj pretrazi terena, sakupljanju dodatnih informacija i planiranju daljnjeg tijeka potrage. Kao ispomoć u noćnoj potrazi aktiviran je i član Odjela za bespilotne sustave iz HGSS Stanice Požega.

U 21:57 na području starih i zapuštenih ribnjaka potražni pas Max pronalazi nestalu osobu. Osoba se nalazila u nepokretnom i pothlađenom stanju na izrazito nepristupačnom terenu pa se nakon utopljavanja pristupilo transportu UT-nosilima. Osoba je predana djelatnicima HMP-a u 22:21h.

U ovoj potrazi smo se još jednom podsjetili koliko su potražni psi sa svojim vodičima nezamjenjiv resurs u potražnim akcijama i koliko se dugogodišnji rad, ulaganje i odricanje višestruko vraća uspješnim pronalascima i spašenim životima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *