Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

“MIHOLJAČKA STRIJELA”

Na turniru je sudjelovalo 20-tak iskusnih natjecatelja iz raznih streličarskih udruga i klubova.

Autor/Izvor:D.Š./SU KD DM Foto/Izvor:M.B./M.V./ SU KD DM
26.09.2022.

U organizaciji Streličarske udruge ”Knez Domagoj” Donji Miholjac, u perivoju dvoraca Prandau – Mailath u Donjem Miholjcu (u subotu, 24.9.2022), održan je streličarski turnir “Miholjačka strijela”.

Turnir je bio otvorenog tipa i mogli su sudjelovati građani i djeca od 10 godina. Na turnir se prijavilo 20-tak iskusnih natjecatelja iz raznih streličarskih udruga i klubova: Streličari Krvavog mosta- Zagreb, Streličari SK Koros – Kutina, Koprivnički mušketiri, Viteški red sv. Nikole – Varaždin te domaćini Streličarska udruga Knez Domagoj Donji Miholjac koju su predstavljali: Marin Kolar, Tomislav Ćosić te Andrija Ivanišić.

Turnir se sastojao od 3 slijeda. Prvi slijed bio je kvalifikacijski. Gađalo se s udaljenosti od 18 metara s 3 strijele u metu lica 60x60cm kroz 10 serija. Trebalo je skupiti minimalno 150 bodova od mogućih 300 za prolaz u drugi slijed. Tu se izdvojilo 11 najvještijih streličara.

Drugi slijed bio je istih propozicija, a tražilo se po bodovima 5 najuspješnijih streličara (najbolji čak s 260/300 bodova) koji bi prešli u treći – finalni slijed. Finale se odigralo kroz ”pričokaz” s 3D metama na
nepoznatim udaljenostima. Tu su streličari bili smješteni u povijest… Sa samo 6 strijela, našli su se u grofovoj šumi u krivolovu – gdje su trebali s 20tak metara pogoditi srnu, pritom ih uočava djevojka ”Kupusarka” koju trebaju preplašiti i pogoditi joj kupus ili ju šarmirati i pritom prištedjeti strijelu.

Sljedeći zadatak je bio pogoditi metu viteza, u od oklopa nezaštićeni dio. Vitez je digao uzbunu i pozvao druge, uključujući i grofa kojem je trebalo ”ugasiti ” svjetlo” gađajući u 3D metu – plamen svijeće.

Zadatke su uspješno završili svih 5 finalista, ali najbolji (s najmanje ispucanih strijela su bili Streličari Krvavog mosta – Zagreb (1. Rajko Žigić, 2. Ivan Juretić i 3. Katarina Nosil) te osvojili nagrade – bogate pakete miholjačkih delicija iz izbora OPG-ova.

U pauzi streličarenja, natjecatelji su bili upoznati s poviješću Donjeg Miholjca i njegovih dvoraca te uz stručno vodstvo turističke voditeljice Melije Vidaković prošli su kroz dvorac Mailath.

Nakon turnira, članovi Streličarske udruge Knez Domagoj Donji Miholjac priključili su se manifestaciji Ustanak hrvatskih velikaša kroz zabavljanje posjetioca s mogućnošću slobodnog streličarenja uz stručno vodstvo i demonstraciju vještine te kroz zabavne igre: bacanje buzdovana, rušenje čašica, bacanje kolutova na štapove…

Posjećenost na turniru i na igrama bila je vrlo velika, a posebno su u ovom obliku zabave uživala djeca.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *