Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ODRŽANA 3. SJEDNICA ODBORA ZA SPORT GRADA DONJEG MIHOLJCA

Istekli mandati predsjednici ZŠU Tatjani Kolarić i tajniku Vladimiru Skeledžiji.

Autor/Izvor:D.Š./OZS GDM Foto: Ilustracija
16.06.2022.

U maloj vijećnici Grada Donjeg Miholjca, 13.lipnja 2022. godine, održana je 3. sjednica Odbora za sport. Sjednicu je sazvao predsjednik Odbora za sport Grada Donjeg Miholjca Vatroslav Šrajer, a uz njega sjednici su prisustvovali članovi odbora: Ana Kovačević, Dražen Trcović, Hrvoje Pleša i Mihael Šnel, te pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti i stručne poslove Sanja Hatvalić dok sjednici nisu prisustvovali Matej Ronta i Nenad Perić.

Na 3.sjednici bile su sljedeće točke Dnevnog reda:
1.Razmatranje problematike Zajednice športskih udruga Grada Donjeg Miholjca vezanih za istek mandata ovlaštenih osoba
2.Pokretanje aktivnosti vezanih za školu trčanja
3.Razno

Kao što se i očekivalo, najveću pozornost privukla je točka 1. dnevnog reda vezana za istek mandata ovlaštenih osoba za zastupanje Zajednice športskih udruga Grada Donjeg Miholjca. Naime 17.5.2022. istekli su mandati predsjednici ZŠU Tatjani Kolarić i tajniku Vladimiru Skeledžiji, tako da je Zajednica došla u situaciju da ju nema tko trenutno zakonski predstavljati, te ozbiljno ugrozila rad svih sportskih udruga na području Grada Donjeg Miholjca.

Predsjednik odbora Vatroslav Šrajer naglasio je da nikako za istek mandata ne mogu biti krivi samo predsjednica zajednice Tatjana Kolarić i tajnik zajednice Vladimir Skeledžija nego i ostali članovi upravnog odbora Zajednice Vedran Aladić, Mladen Loina i Daniel Šoš, ali isto tako i nadzorni odbor Zajednice jer im se dogodio ovakav propust.

Koliko je to ozbiljan propust dovoljno govori činjenica da je Zajednica sportskih udruga Osječko-baranjske županije blokirala redovna sredstva prema Zajednici dok se ovaj ozbiljan problem ne riješi.

– Najgore od svega što je predsjednica zajednice tri mjeseca prije isteka mandata, znači još 17.2.2022. po statutu trebala pokrenuti sam postupak izbora, ali ona to nije napravila, i uspio joj je isteći mandat iako je u zadnjih godinu i pol bilo čak osam skupština iste te Zajednice i to u doba pandemije. – istaknuo je Šrajer, te dodao da je također poslao i člansko upozorenje ispred Teniskog kluba Donji Miholjac i umjesto zahvale što je ukazao na veliki zakonski propust, putem maila prozvao ga je Mladen Loina, uvjeravavši sve skupštinare da tajniku nije istekao mandat iako su svi ti skupštinari dobili ispis iz registra udruga gdje se jasno vidi da je 17.5.2022. Predsjednici i tajniku istekao mandat.

Na postavljeno pitanje članova odbora prema pročelnici Sanji Hatvalić tko trenutno može sazvati izbornu skupštinu zajednice? Pročelnica je odgovorila da prema statutu Zajednice to bi mogla jedino polovina članica zajednice, ali da ona samo iznosi svoje mišljenje jer nije nadležna za ta pitanja nego je to Ured uprave.

Zaključujući 1.točku dnevnog reda članovi odbora donijeli su jednoglasni zaključak budući da je tajnik zajednice u međuvremenu nakon što mu je istekao mandat sazvao po svemu sudeći nelegalnu izbornu skupštinu da upozore na to na gradskom vijeću sve vijećnike i gradonačelnika te pokušaju spriječiti održavanje nelegalne izborne skupštine. Jer grad izdvaja preko 1.300.000,00 kuna godišnje javnog novca preko iste te Zajednice i nitko nema pravo da svojim neodgovornim ponašanjem nanosi štetu cijelom gradu i koliko god sam propust zvučao nevjerojatno, članove odbora nije iznenadio jer cijelo vrijeme upozoravaju na bezidejnost, oskudno znanje i rad bez realnih kriterija vodećih ljudi Zajednice.

Pod točkom 2. vodila se konstruktivna rasprava o važnosti pokretanja škole trčanja budući da Donji Miholjac nažalost nema ni jedan klub od bazičnih sportova (atletika, plivanje, gimnastika) , a imamo jednu veliku stručnjakinju za atletiku Mariju Kranjčević koja se stavila na raspolaganje odboru za sport kako bi škola trčanja bila pokrenuta u našem gradu, al isto tako da treba animirati i sve ostale zainteresirane i uključiti ih, posebno one koji redovito trče i često se i takmiče poput Ronte, Rožića, Bitera, Marića i ostalih… Članovi odbora su uvjereni da bi se i veliki broj djece aktivno uključio u školu trčanja što je i najbitnije. Dražen Trcović je naglasio da je bitno da se povede računa i preko koga će se pokrenuti škola trčanja, da li preko neke već postojeće udruge koja to ima pod svojim djelatnostima ili da se osnuje nova udruga kojoj bi to bila osnova djelatnost kako bi se ispoštovale sve zakonske odredbe.

Pod točkom 3. Razno: Ana Kovačević je naglasila da slijedi odigravanje turnira u mini rukometu gdje smo ponosni domaćini i da joj je posebno drago da mladi rukometaši igraju sve više ovakvih turnira te da su kao klub i nastupili nedavno na jednom takvom održanom u Karlovcu. Završni zaključak odbora za sport bio je da se mora i dalje aktivno raditi na promociji sporta u gradu kroz kvalitetne, razvojne programe poput financiranja osposobljavanja trenera koje je također ovaj odbor pokrenuo, najavljenog pokretanja škole trčanja i poticanju uređenja sportske infrastrukture na području grada Donjeg Miholjca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *