Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ODRŽANA SKUPŠTINA RŠU “UDICA” DONJI MIHOLJAC

RŠU “Udica” Donji Miholjac osnovana je 1933. godine.

Autor:D.Š.

Ribolovna športska udruga “Udica” održala je ( 27.03.2022) u ribolovnom domu na Staroj Dravi godišnju skupštinu  na kojoj su razmatrani i usvojeni  izvještaji o radu i financijskom poslovanju u protekloj godini, izvještaj natjecateljske komisije za 2021. godinu, te je usvojen plana rada i financijski plana za 2023. godinu.

Podsjetimo, Ribolovna športska udruga “Udica” Donji Miholjac osnovana je 1933. godine i jedna je od 9 ribolovnih udruga uključena u Zajednicu športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac. Osnovni ciljevi udruge su razvijanje i promicanje športskog i rekreativnog ribolova, briga o očuvanju prirode i okoliša, te briga o izletištu Stara Drava.

Izvješće o radu u protekloj godini podnio je predsjednik RŠU “Udica” Miroslav Molnar, te o aktivnostima, planovima, ali i problemima koje muče ribiče. Istaknuo je zadovoljstvo što je Grad prepoznao rad udruge za što su im ove godine povećana sredstva za opremanje i provođenje drugih aktivnosti, te izvrsnu suradnjom sa Gradom.

– Obzirom da protekle godine nije izvršeno poribljavanje, u 2022. će se izvršiti u dvostrukom iznosu, a ovog proljeća izvršiti će se poribljavanje štukom jer je kronično nedostaje, te će u 2022. biti zabranjen lov štuke na Staroj Dravi.- rekao je Molnar te istaknuo sve veći je problem sa raslinjem u vodi i problem smeća u šumi preko puta ribičkog doma kojeg izletnici uglavnom ostave na hrpama, razbijaju boce i ostavljaju neuredan okoliš i da se nada da će u suradnji sa Gradom pronaći rješenje ovog problema.

U planu je nastavljanje sa natjecateljskim ribolovom u svim dosadašnjim kategorijama te poticati rad novih kategorija i disciplina. te poboljšanju uvjeta na staroj Dravi kako za ribolovce tako i za izletnike, obavljati radne akcije prema planu, nastaviti sa uređenjem ribolovnog doma te nabavku inventara, pribora itd., energetski učinkovitiji sustav grijanja u domu.

Predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović čestitao je udruzi na svim aktivnostima koje se provode na uređenju i održavanju Stare Drave, ali i svih drugih voda na području zajednice i na ostvarenim sportskim uspjesima kao i na svemu što stvaraju za neke buduće generacije., te izrazio zadovoljstvo što se uspjelo preko Gradskog vijeća podići sredstva u sportu, u odnosu na prijašnje godine kada je to bilo 600.000 kuna, a ove godine sredstva su povećana na 1.400.000 kuna.

Zvonimir Falamić izaslanik gradonačelnika Gorana Aladića pozdravio je nazočne, te čestitai i zahvalio udruzi na doprinosu, sportskim uspjesima i promociji grada kroz natjecanja te rekao da će Grad im biti i dalje na raspolaganju te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Trofeji osvojeni u 2021. godini.

Predsjednik natjecateljske komisije Igor Kovačević izvijestio je o rezultatima sa brojnih natjecanja te istaknuo da je “Udica” najbolja udruga u Županiji koja se bavi ribolovnim sportom.

Predsjednik ZŠRU D.Miholjac Tihomir Ronta čestitao je na rezultatima sa natjecanja , te istaknuo da je Udica jedina udruga koja ima toliko kategorija i disciplina i u castingu, te da su na dobrom putu jer je sve više mladih uključeno u ove vrhunske rezultate.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *