Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH U DONJEM MIHOLJCU

Posebno raduje jako velik broj najmlađih donjomiholjačkih tenisačica i tenisača koji svi redom treniraju u besplatnoj školi tenisa za djecu.

Autor/Izvor:D.Š./V.Š.
03.07.2022.

U subotu, 2. srpnja 2022. godine, na teniskim terenima u Donjem Miholjcu odigran je završni turnir Sportskih igara mladih. Pobjednici su se direktno plasirali na državnu završnicu koja će se održati od 25. do 27.7.2022. u Splitu.

Sam značaj završnog turnira privukao je iznimno veliki broj natjecatelja kojima treba svima od reda čestitati jer su uvjeti za igru po velikoj vrućini bili vrlo izazovni za svakog natjecatelja. Srećom, djecu natjecatelje to nije omelo da prikažu vrlo dobar i zanimljiv tenis. Natjecatelji su bili raspoređeni u čak 8 grupa, a igralo se u kategoriji djevojčica i dječaka do 8, 10, 12 i 14 godina. Posebno raduje jako velik broj najmlađih donjomiholjačkih tenisačica i tenisača koji svi redom treniraju u besplatnoj školi tenisa za djecu, a koja iz dana u dan daje sve bolje i bolje rezultate.

Voditelji turnira Vatroslav Šrajer i Igor Košćak ujedno i licencirani treneri u Teniskom klubu Donji Miholjac sigurno uz djecu natjecatelje mogu biti najsretniji i najponosniji.

Od natjecatelja koji nisu iz Donjeg Miholjca svakako treba istaknuti tri imena koja su prikazala odličan tenis i koji su osvojili turnir u svojim grupama i kategorijama, a to su Nikola Jelenić iz Teniskog kluba Borovo Vukovar pobjednik plave grupe, Ivan Vučemilović iz Teniskog kluba Našice pobjednik žute grupe i vrlo talentirani mladi mađar iz Pečuha Vilmos Szucs koji igra za Teniski klub Donji Miholjac pobjednik zelene grupe.

Od mladih donjomiholjačana bilo bi nepravedno posebno izdvajati bilo koga jer su svi dali sve od sebe, pa i ne čudi da će put Splita na državnu završnicu ćak petero članova Teniskog kluba Donji Miholjac.

Jedini tenisač koji na ovom turniru nije imao pritisak rezultata bio je Filip Košćak budući da je početkom godine osvojio prvi izlučni turnir Sportskih igara mladih u Virovitici, tako da je ovaj turnir iskoristio kao dobar trening i u najtežoj plavoj grupi zauzeo treće mjesto.

Najbolji natjecatelji dobili su medalje koje su im uz voditelje turnira podijelili saborska zastupnica i predsjednica Odbora za sport, obitelj i mlade pri vladi Republike Hrvatske, Vesna Vučemilović i predsjednik Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca, Dražen Trcović.

Od uzvanika koji su uveličali ovu veliku sportsku priredbu svakako treba istaknuti i prvog predsjednika Hrvatskog teniskog saveza Stanislava Bicka, predsjednika HTSV-a Petra Mirića, predsjednika Osječkog teniskog saveza Sinišu Lučića i bivšeg dugogodišnjeg uspješnog predsjednika Teniskog kluba Donji Miholjac Slavka Takalića.

Još jednom ovom prilikom voditelji turnira Vatroslav Šrajer i Igor Košćak se žele zahvaliti istaknutom sportskom djelatniku Hrvoju Gojmercu, voditelju Sportskih igara mladih za tenis na ukazanom povjerenju da organiziraju ovako veliku sportsku priredbu, a da su u potpunosti uspjeli najviše govore veseli osmjesi mladih natjecatelja. Sad slijede naporni treninzi kako bi se najmlađi članovi Teniskog kluba Donji Miholjac što bolje pripremili za odlazak u Split na državnu završnicu.

Rezultati:

Dječaci:
Narančasta grupa:
1.mjesto: Lovro Salitrežić (TK Donji Miholjac)
2.mjesto: Florijan Grebenar (TK Donji Miholjac)

Zelena grupa:
1.mjesto: Vilmos Szucs (TK Donji Miholjac)
2.mjesto: Noa Topolovec (TK Donji Miholjac)
3.mjesto: Gabriel Cmiljanić (TK Donji Miholjac)

Žuta grupa:
1.mjesto: Ivan Vučemilović (TK Našice)
2.mjesto: Antonio Grebenar
(TK Donji Miholjac)
3.mjesto: Matej Kinjerovac (TK Donji Miholjac)

Plava grupa:
1.mjesto: Nikola Jelenić (TK Borovo Vukovar)
2.mjesto: Jakov Vukušić (TK Donji Miholjac)
3.mjesto: Filip Košćak (TK Donji Miholjac)

Djevojčice:
Narančasta grupa:
1.mjesto: Klara Jarabek (TK Donji Miholjac)

Žuta grupa:
1.mjesto: Franka Dasović (TK Donji Miholjac)

Plava grupa:
1.mjesto: Uma Brkić (TK Donji Miholjac)
2.mjesto: Ema Petrović (TK Donji Miholjac)
3.mjesto: Petra Horvat (TK Donji Miholjac)

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *