Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

TATJANA KOLARIĆ IZABRANA ZA PREDSJEDNICU ZŠU GRADA DONJEG MIHOLJCA

Izborna skupština bila je vrlo energična, a novi mandat Tatjane Kolarić započeo je na vrlo dramatičan i osebujan način.

Autor:D.Š.
22.06.2022.

U ponedjeljak, 20.6.2022. u dvorcu Mailath u Donjem Miholjcu, budući da su mandati predsjednice Tatjane Kolarić i tajnika Vladimira Skeledžije kao osoba ovlaštenih za zastupanje Zajednice istekli još u mjesecu svibnju 2022. godine, na saziv 14 udruga (članica skupštine) održana je Izborna skupština Zajednice športskih udruga Grada Donjeg Miholjca. Osim predsjednika i dopredsjednika ZŠU na mandat od 4 godine birao se Izvršni odbor i Nadzorni odbor, te potpisnici financijskih dokumenata.

Prijedlog Vatroslava Šrajera ponovo je uzburkao ionako iznimno napetu atmosferu.

Nakon provedenog kandidacijskog postupka pristupilo se biranju tijela u skupštini. Na prijedlog 14 od 22 članice skupštine za predsjednicu je ponovno predložena Tatjana Kolarić, a usmenim prijedlogom Vatroslav Šrajer za predsjednika je predložio Vedrana Aladića. Predloženu kandidaturu Tatjane Kolarić podržalo je 15 skupštinara, dok je za predloženu kandidaturu Vedrana Aladića glasovalo njih 5.

Za razliku od dosadašnjih skupština, Šrajeru koji predstavlja Teniski klub Donji Miholjac podršku su dali i skupštinari koji predstavljaju NK Sokol Rakitovica, NK Donji Miholjac, Rukometni klub Mladost, Košarški klub Donji Miholjac i Nogoteniski klub Donji Miholjac.

Nakon glasovanja (15 ZA i 5 PROTIV) Tatjana Kolarić izabrana je za predsjednicu zajednice sportskih udruga Grada Donjeg Miholjca.

Nakon što je izabrana, Tatjana Kolarić zahvalila se svima koji su je podržali, te izrazila nadu kako će kroz naredne 4 godine zajedničkim snagama još više poboljšati rad ZŠU, te preuzela vođenje skupštine i pristupilo se biranju članova za Izvšni odbor.

Za članove Izvršnog odbora Kolarić je predložila Filipa Đurkovića, Mladena Loinu, Vladimira Skeledžiju i Vedrana Aladića. Nakon predloženih članova Izvršnog odbora otvorena je rasprava,

Vatroslav Šrajer osvrnuo se na nedavno donesen “Kodeks časti” na sjednici Gradskog vijeća grada Donjeg Miholjca, te da smatra da je vrlo upitno da Mladen Loina i Vedran Aladić, obzirom da su članovi Gradskog vijeća mogu biti i članovi Izvršnog odbora ZŠU, te da je Vedran Aladić predsjednik Kuglačkog kluba Donji Miholjac, predsjednik Školskog kluba, brat gradonačelnika te ravnatelj osnovne škole koji daje dvoranu ostalim klubovima. Šrajer je postavio pitanje da li je Vedran Aladić u potencijalnom sukobu interesa, te upozorio da je to vrlo sporno da netko tko je Gradski vijećnik koji donosi proračun može u drugoj ruci i raspolagati proračunom.

Zvonimir Kudric postavio je pitanje, da li je zakonski moguće da tajnik ZŠU bude ujedno i član Izvršnog odbora zajednice?

Kudrica je zanimalo da li Vladimir Skeledžija koji je ujedno i tajnik Zajednice ima pravo glasa u Izvršnom odboru na što je Kolarić odgovorila da ima, što je Šrajer prokomentirao da to nema nigdje, da tajnik sam odlučuje o onome što se tiče njega, npr. o svojoj plaći, na što je Kolarić rekla da tu nema nikakvog sukoba interesa i da ostaje pri svom prijedlogu, te prozvala Vatroslava Šrajera da je kontradiktoran, jer je predložio Vedrana Aladića za predsjednika zajednice, a onda osporava mogućnost njegovog sudjelovanja u Izvršnom odboru.

Nakon što su izabrani predloženi članovi Izvršnog odbora pristupilo se biranju članova Nadzornog odbora, a predloženi članovi za izbor u Nadzorni odbor su :Dražen Čosić – za predsjednika, Domagoj Pavin(član) Siniša Crnčan (član)

Ponovno je jedan od najnervoznijih bio predsjednik Odbora za sport grada Donjeg Miholjca, Vatroslav Šrajer koji spomenutu situaciju u kojoj se našla zajednica zbog isteka mandata ovlaštenih osoba za zastupanje nikako ne može prihvatiti kao normalnu pojavu u radu jedne sportske zajednice koja na godišnjoj razini raspolaže i dijeli 1.300.000 kuna javnog novca

Prije glasovanja o članovima Nadzornog odbora Vatroslav Šrajer upitao je predsjednicu Tatjanu Kolarić tko je činio nadzorni odbor zajednice u prošlom mandatu budući da i njih smatra odgovornim za velike propuste u radu same zajednice te da ne bi bilo dobro da to budu isti članovi.

Nakon što nije dobio odgovor, (Loina je rekao da to sada nije bitno-to je prošlost, Kolarić je rekla da se sada biraju novi članovi), Šrajer je zaključio da predsjednica ne zna tko im je činio Nadzorni odbor, što je izazvalo burnu raspravu. Nakon što je situacija gotovo izmakla kontroli, predsjednica Kolarić rekla je da će pozvati zaštitara. Tenzije je smirio Dražen Čosić koji se obratio članovima skupštine, te ih zamolio da pokušaju normalno i civilizirano razgovarati kao ljudi.

Nakon što su se strasti smirile, izglasani su predloženi članovi Nadzornog odbora Zajednice (15 za, 6 protiv), te potpisnici financijskih dokumenata i osobe ovlaštene za zastupanje. (Kolarić, Skeledžija) Za dopredsjednika Zajednice izabran je Filip Đurković.

Pod točkom Razno, Mladen Loina se osvrnuo na trajanje mandata tajnika, te je po završetku njegovog izlaganja usvojen prijedlog da mandat tajnika traje do razrješenja.

Osim toga, Loina je u svom obraćanju prozvao Vatroslava Šrajera po pitanju TK Donji Miholjac, te iznio njihove rezultate koje je skinuo sa interneta (stranica HTS-a) te o sredstvima istog kao i pitanje Županijskog sportskog centra. Loina je u svojoj dobro poznatoj maniri naširoko skrenuo sa sportskih tema, upoznavši nazočne sa poviješću klavira glazbene škole u Donjem Miholjcu te iznio tvrdnju da je novac od glazbene škole za kupnju klavira dodijeljen u “fantomski” Županijski sportski centar.

Vatroslav Šrajer, jedva je dočekao prozivke koje mu je Loina uputio, prozvavši Mladena Loinu za iznošenje niza netočnih podataka o Teniskom klubu Donji Miholjac obrušivši se na vodstvo zajednice tvrdeći da ignoriraju sve dobro što Teniski klub Donji Miholjac radi kao npr: Besplatna škola tenisa za djecu kojoj se svi dive osim spomenute gospode, te istaknuo da su privukli i mlade prvake iz Mađarske koji svakodnevno treniraju u njihovom klubu i da je klub samo u zadnjih 6 godina osvojio 5 ekipnih naslova pobjednika Hrvatskog teniskog kupa, te da je jedan Olimpijski pobjednik Nikola Mektić igrao i vodio Teniski klub Donji Miholjac do povijesnog naslova. Šrajer je također rekao da će se u Donjem Miholjcu napraviti jedan od najsuvremenijih teniskih terena u Republici Hrvatskoj te dodao da je strašno što čovjek koji je 30 godina bio dio kluba, danas omalovažava rad istog, te rekao da ga također smeta i nastup predsjednice Kolarić, nakon čega je predsjednica Kolarić vrlo burno reagirala na Šrajerovu prozivku i usred izlaganja Vatroslava Šrajera zatvorila skupštinu, te vidno uzrujana napustila prostoriju.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *