Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

OBJAVLJEN NOVI NATJEČAJ ZA OČUVANJE I RAZVOJ GENETSKIH IZVORA U POLJOPRIVREDI VRIJEDAN 10 MILIJUNA KUNA

Visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50.000 eura (u protuvrijednosti u kunama) po pojedinoj aktivnosti.

Autor/Izvor: D.Š./MP
Foto:Ilustracija Y./Pb

Objavljen je četvrti Natječaj za provedbu Podmjere 10.2. „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., kojim se nastoji potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bioraznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu te očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima i u opasnosti su od izumiranja.  

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 10 milijuna kuna, a intenzitet javne potpore do 100 %. Visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50.000 eura (u protuvrijednosti u kunama) po pojedinoj aktivnosti. Prihvatljivi korisnici su javna tijela i pravne osobe koje se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora.  

Rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu je 17. rujna 2021. godine do 12:00 sati, a natječaj i svi detalji nalaze se na poveznici:

Mjera 10.2. – Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih resursa u poljoprivredi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *