Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

FOTO NATJEČAJ ZA MLADE

Prijaviti se mogu sve mlade osobe od 18 do 30 godina koje borave u Hrvatskoj.

Autor/Izvor:D.Š./SDUDM Foto/Izvor: SDUDM
30.11.2022.

Povodom Europske godine mladih, Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade te Deskom Kreativne Europe – ured Kultura pri Ministarstvu kulture i medija organizira Foto natječaj za mlade! Natječaj je otvoren od 30.11.2022. do 7.12.2022. godine, a mogu se prijaviti sve mlade osobe od 18 do 30 godina koje borave u Hrvatskoj.

Europska godina za mlade #EYY2022 posvećena je mladima – ovom Godinom želimo ukazati na važnu ulogu koju mladi imaju u izgradnji naše zajedničke europske budućnosti. Osim pružanja puno prilika za učenje, Europska godina mladih je vrijeme za dijeljenje vizija i poruka za budućnost.

Usprkos izuzetno teškim pandemijskim godinama mladi su pokazali izuzetnu snagu i solidarnost dok su pokretali razne inicijative za pomoć sugrađanima i slali poruke podrške. No, isto tako, pandemija i trenutni globalni izazovi utječu na društvene i ekonomske prilike mladih, kao i na njihovo mentalno zdravlje i ideju o budućnosti.
Zbog svega ovoga, pozivamo mlade fotografe (bilo profesionalne ili amaterske) da promisle kako je pandemija utjecala na njih i što je iz tog perioda pozitivno proizašlo kao želja ili poruka za budućnost.
Stoga, pošaljite fotografiju inspiriranu idejom Zajedničke budućnosti!

Propozicije natječaja:
na natječaj se mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina koji borave u Hrvatskoj
na natječaj se mogu prijaviti do 3 fotografije po autoru
fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu visoke kvalitete, minimalnih dimenzija od 2500 do 3500 piksela, rezolucije 300 dpi 
obrada fotografije u računalnim programima dopuštena je do mjere koja ne narušava sklad, kompoziciju i sl. originalne fotografije 
uz fotografije se prilaže kratak tekst od najviše jedne kartice s opisom motiva i koncepta fotografije
svaka fotografija u nazivu mora sadržavati ime i prezime autora, godinu rođenja te naslov fotografije, (npr. Ivo Ivić, 1995. – Poruka za budućnost.jpg) 
fotografije se šalju isključivo e-mailom na adresu eurodesk@ampeu.hr   
autor, sudionik natječaja, slanjem fotografija na natječaj potvrđuje autentičnost i autorstvo snimljene fotografije 
autor fotografija daje suglasnost Agenciji za mobilnost i programe EU da bez naknade može neograničeno koristiti i objavljivati odabrane fotografije u nekomercijalne svrhe, odnosno, u svrhu promocije Europske godine mladih te predmetnog natječaja
fotografije se zaprimaju do zaključno 7.12.2022. u 23:59h
fotografije zaprimljene nakon roka te one koje ne odgovaraju uvjetima natječaja i zadanoj temi, stručno povjerenstvo neće razmatrati 
natječaj je javan
do deset fotografija koje ulaze u finale nagrade biti će objavljene u razdoblju od 14. do 20.12.2022. na web stranici Agencije za mobilnost i programe EU (www.ampeu.hr) te Instagram stranici Agencije (@ampeu.hr)
tri fotografije koje osvajaju nagrade objaviti će se 20.12. na Instagram stranici Agencije za mobilnost i programe EU (@ampeu.hr)

Žiri čine: predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU, Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te ureda Kultura pri Ministarstvu kulture i medija.

Nagrade

Autor/ica prvonagrađene fotografije dobiva bon za kupovinu u Svijetu medija u iznosu od 1.300 HRK
Autor/ica drugonagrađene dobiva bon za kupovinu u Svijetu medija u iznosu od 1.000 HRK
Autor/ica trećenagrađene fotografije dobiva bon za kupovinu u Svijetu medija u iznosu od 700 HRK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *