Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ODRŽANA UTRKA ORIJENTACIJSKOG TRČANJA

Natjecatelj se kreće trčeći ili hodajući po nepoznatom terenu, te u što kraćem vremenu obilazi unaprijed određene kontrolne točke ucrtane na zemljovidu.

Autor/Izvor:D.Š/D.P.

U organizaciji OK Sova iz Šećerane, u subotu 07.11.2020. g. u Donjem Miholjcu održana je utrka Državnog prvenstva u orijentacijskom trčanju u disciplini sprint-štafetno. Okupilo se oko 70 natjecatelja iz 10 klubova i jedan natjecatelj iz Portugala.

Detaljna karta 1:4000 gdje je ucrtano gotovo sve.

Natjecatelji imaju označene točke na karti koje moraju proći zadanim redoslijedom, a to se potvrđuje pomoću digitalnog čipa, jer na svakoj kontrolnoj točki je stanica koja potvrđuje signal. Specifičnost ovo sporta je da svaki Svaki natjecatelj bira sebi za njega najbržu varijantu i u brzini zna i pogriješiti , a to je posebna draž ovoga sporta jer svaka kontrola je izazov i nova pustolovina. Ukoliko se kontrolna točka krivo obiđe ili ne obiđe slijedi diskvalifikacija, zato svaki natjecatelj ukoliko vidi da je pogriješio mora se vratiti na pravu točku i tu gubi vrijeme, a samo su vrijeme i točan obilazak kontrolnih točaka mjerilo uspješnosti.
“Ovo je već treća godina da se natječemo u Donjem Miholjcu, a natjecateljima posebno odgovara lijep krajolik s puno detalja i vjerujemo da ćemo nastaviti ovu tradiciju.”- rekao je Nikola Pajčin (OK Sova)

Rezultati:

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *