Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

U OSIJEKU SVEČANO OTVORENO SVJETSKO PRVENSTVO U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA

Na prvenstvu sudjeluje 640 najboljih strijelaca iz 77 država.

Autor/Izvor:D.Š./OBŽ Foto/Izvor: OBŽ
21.09.2022.

U utorak, 20. rujna 2022. godine kod jednog od simbola grada na Dravi, Pješačkog mosta, svečano je otvoreno Svjetsko prvenstvu u gađanju glinenih golubova, a osječki Pampas ugostit će najbolje svjetske strijelce – „lovce na glinene golubove”.

Sve sudionike i njihove trenere pozdravio je predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal ističući važnost samog natjecanja.

– Ovdje dijelimo 16 kvota za odlazak na Olimpijske igre, pa stoga svim natjecateljima želim puno sreće i uspjeha, a osobito hrvatskim predstavnicima. Naravno, neka pobjede najbolji, no isto tako želja mi je da se svi prije svega osjećaju ugodno ove godine u Osijeku – kazao je Kišpal te zahvalio Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, kao i Međunarodnoj streljačkoj sportskoj federaciji na pomoći pri organizaciji natjecanja.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić podsjetio je na dugu tradiciju streljaštva u gradu Osijeku.

– Još 1784. godine osnovana je prva streljačka udruga, a samim tim i prva sportska udruga u Hrvatskoj. Stoga, možemo reći kako je Osijek kolijevka streljaštva, ali i organiziranog sporta u zemlji. Streljana Pampas izgrađena 1985. godine, u proteklom je razdoblju bila domaćin četiri europska prvenstva. Sada se s razlogom nalazimo upravo na Pješačkom mostu, na jednoj od najljepših i najdužoj šetnici uz rijeku u ovom dijelu Europe, jer upravo ovaj most spaja dvije obale grada. Na simboličan način želimo spojiti najbolje natjecatelje iz 77 zemalja s našim gradom – rekao je Radić.

Dobrodošlicu svim natjecateljima u grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju poželio je i zamjenik župana Mato Lukić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH.

– Mi ćemo se truditi biti najbolji domaćini, a nadam se da će sportaši koji su pristigli na natjecanje biti najbolji ambasadori našeg gostoprimstva. Ovo Svjetsko prvenstvo, kao i ostala natjecanja na europskoj, svjetskoj i nacionalnoj razini dali su Osječko-baranjskoj županiji mogućnost kandidature za titulu Europske regije sporta 2024. godine – zaključio je Lukić.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *