Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ALJAŽ BEDENE POSJETIO ŽUPANIJSKI SPORTSKI CENTAR U DONJEM MIHOLJCU

Aljaža Bedenea posebno raduje izgradnja Županijskog sportskog centra u Donjem Miholjcu koji će biti reprezentativno mjesto za nastupe i treninge.

Autor/Izvor: D.Š./V.Š.
Foto: D.Š./V.Š.

Već punih 10 godina teniska zvijezda Aljaž Bedene je član Teniskog kluba Donji Miholjac, a jučer 27. listopada 2021. godine, posjetio je Županijski sportski centar u Donjem Miholjcu.

Najbolji slovenski tenisač u povijesti, do sada u karijeri osvojio je 16 ATP Challengera, 5 ITF Futuresa, igrao 4 ATP finala, ostvario 136 pobjeda na ATP Touru, od igrača koji su bili ili su Top 10 u svijetu ostvario je pobjede protiv Tsitsipasa, Thiema, Berrettinija, Rubleva, Bautiste Aguta, Carrena Buste i Andersona. Samo od nagradnog fonda do sada je zaradio 4.771.942 $ .

Zbog premalo slobodnog vremena u ovih 10 godina nastupio je samo 6 puta za Teniski klub Donji Miholjac, naravno ostvario je svih 6 pobjeda, a posebno mu je draga pobjeda protiv Damira Đumhura u Osijeku, što možemo slobodno reći da je bio jedan od najboljih mečeva ikad odigranih u 1.Hrvatskoj teniskoj ligi. U istom tom meču slavio je i u igri parova zajedno sa Mate Delićem, a i TK Donji Miholjac je pobjedio TK Osijek rezultatom 6:3.

Kada zbog opravdanih razloga nije mogao nastupati za TK Donji Miholjac, Aljaž Bedene je pomagao svome klubu i osobno se pobrinuo da Mike Urbanija, odlični slovenski tenisač nastupa u najvažnijim mečevima za TK Donji Miholjac i upravo je Mike Urbanija jedan od najzaslužnijih za osvajanje zadnja dva momčadska naslova na Hrvatskom teniskom kupu.

Aljaž Bedene vjeruje da će slijedeće godine sigurno nastupiti za Teniski klub Donji Miholjac u nekom od službenih mečeva, a zajedno sa kapetanom Teniskog kluba Donji Miholjac Vatroslavom Šrajerom, organizira veliku tenisku egzibiciju koja će se slijedeće godine održati u Županijskom sportskom centru u Donjem Miholjcu, na kojoj bi uz Aljaža Bedenea nastupili neki od ponajboljih tenisača svijeta, a za sada je najbliži nastupu sjajni španjolski tenisač Roberto Bautista Agut, ponajbolji Bedeneov prijatelj na ATP Touru!

Na to se nadovezao Vatroslav Šrajer ustvrdivši da im je dovoljno da samo okupe igrače koji nastupaju ili su nastupali za Teniski klub Donji Miholjac i da će imati pravi spektakl. Uz Aljaža Bedenea tada bi nastupili Olimpijski pobjednik, pobjednik Wimbledona, najbolji tenisač svijeta u igri parova, osvajač Davis Cupa Nikola Mektić, također osvajači Davis Cupa Franko Škugor i Viktor Galović, finalisti Davis Cupa Marin Draganja i Mate Delić! Može li bolje od ovoga pita se Vatroslav Šrajer?

Aljaža Bedenea posebno raduje izgradnja Županijskog sportskog centra u Donjem Miholjcu koji će biti reprezentativno mjesto za nastupe i treninge ćak i za vrhunske sportaše poput njega, a posebno vrhunsko okruženje za mlade tenisačice i tenisače koji tek započinju ili grade svoj put prema “svijetu tenisa”

Iskoristio je priliku da se zahvali predsjedniku Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca Draženu Trcoviću, na ugodnom dočeku i posebno na potpori u radu koju pruža svim članovima i simpatizerima Teniskog kluba Donji Miholjac. Dražen Trcović zahvalio se Aljažu Bedeneu na lijepim riječima i istaknuo da mu je pripala posebna čast da dočeka tako uspješnog tenisača i sportaša kao što je Aljaž Bedene, te da mu je drago da može sudjelovati u uspješnom radu Teniskog kluba Donji Miholjac gdje je i sam aktivni član.

Aljaž Bedene i Dražen Trcović čestitali su Vatroslavu Šrajeru i Igoru Košćaku na pokretanju i realiziranju projekta Besplatne škole tenisa za svu djecu tokom cijele godine što je hvale vrijedan i vrlo rijedak primjer ne samo u Hrvatskoj nego i bilo gdje drugdje u svijetu!

Za kraj posjeta svom klubu, Aljaž Bedene je poručio: Vidimo se uskoro ovdje, ali dolazim igrati!

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *