Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

BRANITELJI OKUPLJENI U MOTO KLUBOVE POSTAVILI KRUNICU U CRVENOG FIĆU

30 godina od zapovijedi o osnutku gardijskih brigada.

Autor/Izvor:D.Š./IGG
Foto:IGG

Motociklisti branitelji svake godine diljem Hrvatske, na mjestima od značaja iz Domovinskog rata, postavljaju krunice. Ove godine postavljaju 30 krunica, odnosno onoliko koliko je godina prošlo od osnivanja gardijskih brigada.

Jučer, 25.04.2021. u Osijeku obilježeno je 30 godina od izdavanja zapovjedi ministra obrane Gojka Šuška o osnivanju gardijskih brigada. Tom prigodom branitelji okupljeni u moto klubove postavili su krunicu u crvenog fiću.

Kad je krenuo rat svi smo krenuli goloruki, ali sa krunicom oko vrata i to nas je iniciralo da polažemo krunice, onoliko krunica koliko je godina naše brigade. U isto vrijeme su osnovane sve brigade osim 1. gardijske koja je osnovana 6 mjeseci prije nas i to nas je ponukalo da se družimo i da budemo čvršći i da ne dozvolimo prašini da prekrije naše spomenike, da očuvamo tradiciju da se ne zaboravi.- istaknuo je Zlatko Borojević predsjednik Moto kluba “4. gardijska” iz Splita.

Darko zec, predsjednik Moto kluba “Veterani Slavonije i baranje” rekao je kako je ovo veseo događaj kako zbog ponovnog susreta sa momcima nakon više godina tako i zbog samog obilježavanja osnutaka gardijskih postrojbi koje je bilo na današnji dan prije 30 godina.

30 godina je prošlo od izdavanja zapovjedi ministra Gojka Šuška o osnivanju četiri gardijske brigade. Znamo koliko su doprinijeli obrani i oslobađanju RH. Počast onima koji su izgubili život braneći Hrvatsku. Ovo je lijep običaj i treba ga nastaviti u budućnosti.- rekao je župan Ivan Anušić

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *