Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

GRADONAČELNIK GORAN ALADIĆ UČENICIMA SREDNJE ŠKOLE DONJI MIHOLJAC URUČIO PRIGODNE POKLONE I PRIZNANJA

Učenici Srednje škole Donji Miholjac kao pobjednici nacionalnog natjecanja u Rijeci predstavljali su Hrvatsku na međunarodnom natjecanju u Firenci sa poduzetničkom idejom društvenog poduzeća “Zadruga Drava”, te su ostvarili veliki uspjeh.

Autor: D.Š.

Nakon što su učenici Srednje škole Donji Miholjac predstavljali Hrvatsku na prvom europskom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu koje je održano (od 24. do 25 rujna) u sklopu međunarodnog projekta SCoopConSS (Social Cooperative Contest for Secondary Schools) u Firenci, (danas, 13. listopada 2021.) gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić primio je viceprvake, čestitao im na velikom uspjehu te uručio prigodne poklone, nagrade i priznanja za osvojeno 2. mjesto na međunarodnom natjecanju ScoopConSS u Italiji.

Prigodne poklone, nagrade i priznanja dobili su: Dora Sigurnjak, Ivan Rajninger, Vid Novak, Lea Zetaić, Fabijan Josić, Florijan Horvat, Luka Boro, Dora Jantoš i Fran Falamić.

– Drago mi je biti u ovakvom cijenjenom društvu dobrih učenika i izražavam vam zahvalnost u ime cijele Gradske uprave i u ime stanovnika Donjeg Miholjca na svemu onome što ste do sada radili, učinili i postigli. Uvjeren sam da se to prepoznaje i na višim instancama. Zadnjih godina svjedoci smo da su određene reforme u školstvu poduzete kako bi se olakšao rad nastavnicima, profesorima i u konačnici da bi učenici dobivali kvalitetniju nastavu. Osvojivši brojne nagrade u Županiji, na državnim natjecanjima pa i na međunarodnoj razini pronosite kvalitetan, dobar glas ne samo o Gradu, svojoj školi nego i o Županiji, ali predstavljate i Hrvatsku i to na najbolji mogući način. Želim vam da i u budućnosti ostanete dobri učenici, da završite svoje školovanje i da postanete dobri ljudi. – rekao je Aladić

– Zahvaljujem se gradonačelniku na ovim lijepim riječima, što nas je primio i mogu reći da unazad nekoliko godina suradnja Srednje škole i Grada na vrlo je visokoj razini i plod te suradnje su svi projekti koji su na razini Grada napravljeni, te u ime svih djelatnika i učenika Srednje škole Donji Miholjac vam na tome zahvaljujem. Isto tako zahvaljujem učenicima koji su bili u Italiji i predstavljali Republiku Hrvatsku na najbolji mogući način, osvojili visoko 2. mjesto te pokazali da kroz uporan rad nema prepreka da se može postići najviši rezultat ako se uloži dovoljno truda. Također, zahvalio bih se mentoricama Korneliji Sabolek i Mirti Grozdanić Falamić što su sa djecom jako dugo radile i pridonijele ovim rezultatima. Pohvalio bih i gđu Anelu Šovagović iz MPC-a koja nam je uvijek bila pri ruci i pomagala jako puno u ovom projektu. Moram pohvaliti i dvije kolegice iz Centra za tehničku kulturu Rijeka Olju Stanić i Zagorku Prce Veseli koje su također bile sa nama u Firenci. Nadam se da će i u budućnosti učenici naše škole nastaviti ovako. – rekao je ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac, Nenad Perić

Učenici su gradonačelniku prezentirali poslovni plan s kojim su kao pobjednik nacionalnog natjecanja u Rijeci predstavljali Hrvatsku sa poduzetničkom idejom društvenog poduzeća Zadruga Drava, a koji su na međunarodnom natjecanju u Firenci izložili na engleskom jeziku. U ime cijelog tima gradonačelniku se na pozivu zahvalio Fabijan Josić.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *