Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

IZGRADNJA DJEČJEG VRTIĆA NAJVEĆA INVESTICIJA U OPĆINI PODRAVSKA MOSLAVINA

Općina Podravska Moslavina većinu svojih projekata sufinancira iz europskih fondova.

Autor/Izvor:D.Š./OBŽ

Radni posjet župana Ivana Anušića u Općini Podravska Moslavina danas (23. travnja 2021. godine) proveden je obilaskom novoizgrađenog Dječjeg vrtića u Podravskoj Moslavini, gdje se sastao s načelnikom Dominikom Cerićem i njegovim suradnicima te razgovarao o dosadašnjim i budućim zajedničkim projektima i suradnji.

– Općina Podravska Moslavina je jedna od manjih općina na području Osječko-baranjske županije, ali to se ne može reći ako pogledamo projekte koje realizira, a u kojima je Županija sudjelovala s oko milijun kuna. Najveći zajednički projekti tiču se ulaganja u cestovnu infrastrukturu te osiguravanje besplatnog školskog obroka za sve osnovnoškolce. Moram istaknuti da Općina Podravska Moslavina većinu svojih projekata sufinancira iz europskih fondova ili ministarstava, a vjerujem da ćemo s načelnikom koji je preuzeo vođenje Općine u pola mandata uspješnu suradnju nastaviti i u budućnosti – rekao je župan Ivan Anušić.

Načelnik Domik Cerić zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji i županu Anušiću na suradnji i istaknuo kako se nada budućoj suradnji

– Ovakvu sinergiju treba zadržati i dalje i usmjeriti je u realizaciju novih projekata. Ove godine završili smo izgradnju dječjeg vrtića, vrijednog 5 milijuna kuna i nadamo se da će uskoro biti otvoren za korištenje najmlađima. Financirali smo ga iz Mjere 7.4.1 ruralnog razvoja s 3 milijuna kuna, dok je ostatak pokrilo Ministarstvo demografije. Mislili smo i na nezaposlene te smo putem projekta Zaželi zaposlili 16 osoba koje se brinu o 96 korisnika, a potpisali smo ugovor s Ministarstvom rada o širenju međusocijalnih usluga putem kojeg brinemo o starijim osobama. Za tu smo namjenu nabavili kombi vozilo kako bi pokrili njihove potrebe. Nadam se da ćemo zajedno s Osječko-baranjskom županijom nastaviti brigu o svim našim sugrađanima i sinergijski raditi na razvoju cijele Županije – zaključio je Cerić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *