Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

Izvješće Stožera CZ Grada Donjeg Miholjca

Izvješće Stožera CZ Grada Donjeg Miholjca o provedenim nadzorima o provođenju protuepidemioloških mjera u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Autor/Izvor: T.B./SCZGDM

Stožer civilne zaštite Grada Donjeg Miholjca stalno prati razvoj i epidemiološko stanje širenja zaraze korona virusom na području Osječko-baranjske županije i Grada Donjeg Miholjca putem svakodnevnih izvještaja i priopćenja Stožera CZ OBŽ i Stožera CZ RH. Iste informacije dijeli i informira javnost putem sredstava javnog priopćavanja.

U svrhu učinkovite kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID- 19, od 01. srpnja mobilizirana su dva volontera GD Crvenog križa Donji Miholjac na poslovima nadzoru provođenja protu epidemioloških mjera protiv širenja zaraze korona virusom u objektima poslovnih subjekata i pravnih osoba.
Od 01. kolovoza 2020. godine do danas provedeno je 218 nadzora u raznim poslovnim objektima i to 163 nadzora u prodavaonicama raznih vrsta, bankama, osiguravajućim društvima, kioscima, ljekarnama, 39 nadzora u ugostiteljskim objektima, 12 nadzora u objektima uslužnih djelatnosti kao što su frizeri, kozmetičari, pedikeri, 2 nadzora u knjižnicama, 3 nadzora u kasinima i kladionicama, 3 nadzora u vjerskim objektima.

U skladu s Prijedlogom zaključka o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, koje je donijela Vlada RH-e 23. travnja 2020. te odluka koje su donesene od strane  Stožera CZ RH,   redovno se jednom tjedno odvijaju i nadzori u kojima sudjeluju službenici MUP-a Ravnateljstva civilne zaštite,
Područnog Ureda CZ Osijek i članovi Stožera civilne zaštite Grada Donjeg Miholjca, te policijski službenici PP Donji Miholjac.

Sveukupno zahvaljujući odgovornom ponašanju svih građana i vlasnika objekata od početka izbijanja epidemije bolesti COVID-19 do nedavno smo bili uspješni u obrani od širenja zaraze na području Grada Donjeg Miholjca. Također i javna okupljanja te dosadašnje manifestacije bile su bile uspješno organizirane u skladu s preporukama HZJZ-a i Odlukama Stožera CZ RH
tako da nisu dovele do pojave novih slučaja oboljelih od korona virusa, međutim u proteklom tjednu pojavilo se 3-5 novih slučajeva novo zaraženih osoba na području Grada Donjeg Miholjca i susjednih općina. Izvor zaraze još nije točno potvrđen.

“Još jednom koristim priliku da pozovem sve građane, osobito organizatore okupljanja i pružatelje usluga, na striktno poštivanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka. Kao što možemo vidjeti epidemiološka situacija na području županije i Grada Donjeg Miholjca je trenutno pod kontrolom, međutim korona virus je i dalje prisutan, pa bez savjesnog i odgovornog ponašanja svih građana vrlo lako može doći do njegova širenja, a time i zdravstvenih i drugih posljedica”, upozorava načelnik Stožera civilne zaštite grada Donjeg Miholjca gosp.Tomislav Brusač.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *