Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

“KUPUSARI” I “RUŽE” NA 6. GASTRO FESTU U BOCANJEVCIMA

Za sudjelovanje i posebnu prezentaciju “Kupusari” i “Ruže” dobili priznanje.

Autor:D.Š. ; Foto:D.Š./M.V.
09.05.2022.

U sklopu programa obilježavanja Dana grada Belišća u organizaciji grada Belišća i TZ Belišće, u subotu 7.5.2022. godine održan je 6. “Gastro fest” u Etno selu Bocanjevci, koji je otvorila zamjenica gradonačelnika grada Belišće, Ljerka Vučković. Na ovogodišnjem izdanju Gastro Festa okupio seveliki broj kuhara, izlagača, udruga i posjetitelja. U organizaciji TZG Donjeg Miholjca na Gastro festu sudjelovali su Udruga miholjačkih kuhara u kotliću “Kupusari”  i Udruga žena “Ruže” iz Općine Viljevo. Atrakcija TZG DM bila je i grofica koja je dijelila letke i pozivala na Prandau festival služeći liker od višnje, omiljeno grofičino piće.

Uz bogatu gastro i eno ponudu te gospodarski sajam, Gastro fest je bio i natjecateljskog karaktera te je stručni ocjenjivački sud u sastavu: Jelica Černi, Miroslav Sili i Ljerka Vučković među 36 sudionika koji su predstavili svoja autohtona jela po vlastitom izboru odabrao one najbolje u 2 kategorije.

Nagrade su osvojili:

Najbolje shuhano jelo
1. HVIDR-a Belišće
2. OPG Dragan Crnogaj
3. LD Vepar Belišće

Najljepše uređen stol
1. Udruga PUKS Ukrajina
2. Udruga Sv. Vinko Paulski
3. Udruga “Kotlićari” Belišće

Osim nagrada za Najljepše uređen stol i najbolje skuhano jelo u posebnoj kategoriji za sudjelovanje i posebnu prezentaciju, priznanja i umjetničku sliku dobili su: Grad Biograd na moru, Nezavisna lista Dinka Burića, Udruga Kupusari Donji Miholjac, Slavonija – obrt za ugostiteljstvo Bizovac i Udruga žena Ruže Viljevo.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *