previous arrow
next arrow
Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

LAŽNO PRIJAVIO SVOJ POKUŠAJ SAMOUBOJSTVA

Lažnim pozivom izazvao hitno djelovanje policije.

Autor/Izvor:D.Š./PU OB
Foto:Ilustracija D.R./Pb

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 60-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Lažna uzbuna“.

U večernjim satima, 19. veljače, na širem području Donjeg Miholjca,  60-godišnjak je telefonom nazvao operativno dežurstvo policije u Osijeku i prijavio svoj pokušaj samoubojstva.

Izlaskom na intervenciju policija je utvrdila da je 60-godišnjak lažno prijavio svoj pokušaj samoubojstva čime je izazvao postupanje policijskih službenika koje nije bilo utemeljeno niti nužno na stvarnoj potrebi.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Građani, ne dojavljujte neistinite događaje:

Policijski službenici moraju zaprimiti svaku dojavu građana. Nakon zaprimljene dojave, policajci na terenu provjeravaju njezinu istinitost te u slučaju potrebe za intervencijom policije ili drugih službi, žurno postupaju.

Dok policajci ili druge službe žure pružiti pomoć lažnom dojavitelju, možda je baš u tom trenutku nečiji život u opasnosti i ovisi o njihovoj pomoći. U protekloj godini na području PU osječko – baranjske evidentirali smo više kaznenih djela „Lažna uzbuna“ te smo protiv počinitelja podnijeli kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Stoga apeliramo na građane da ne prijavljuju neistinite događaje jer možete ugroziti nečiji život.- poručuju iz policije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *