Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

“MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA”

PU Osječko -baranjska apelira na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Autor/Izvor:D.Š./PUOB/MUPHR
Foto:MUPHR

18. prosinca 2020. godine započela je provedba modernizirane kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, koja je sufinancirana sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost u sklopu projekta  pod nazivom „Jačanje kapaciteta MUP-a u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma“.

Ovom moderniziranom kampanjom želi se potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima.

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Od 1. rujna 2007. godine do 30. studenog 2020. godine u Republici Hrvatskoj građani su dragovoljno predali 5.493 kilograma eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5.354 komada automatskog i 9.183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.

Kampanja je krenula sa svojim multimodularnim preventivnim alatima diljem Hrvatske te je nakon Sisačko-moslavačke županije i Policijska uprava osječko-baranjska predstavila moderniziranu kampanju i novi vizual projekta „Manje oružja-manje tragedija“. I nadalje će se proaktivnim programom kampanje u 365 dana diljem Hrvatske djelovati na svijest naših građana kako bi shvatili da  MANJE ORUŽJA  zaista znači i MANJE TRAGEDIJA.

Imam pravo na život je uistinu temeljno ljudsko pravo, a svijest o ljudskim pravima važan je dio procesa razvoja građanske participacije, civilnog društva, samozaštite, samorazvoja i samoostvarivanja ljudi.

Upoznajte se s preventivnim alatima i  uključite se u kampanju:

  • Više informacija o kampanji kao i uputama i savjetima za građane o dragovoljnoj predaji ilegalnog oružja možete pogledati na poveznici : manje-oruzja-manje-tragedija.hr 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *