Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

OBILAZNICA OKO BELOG MANASTIRA DANAS OTVORENA ZA PROMET

Izgradnjom obilaznice oko Belog Manastira završena je izgradnja obilaznica oko svih gradova na području Osječko-baranjske županije.

Autor/Izvor:D.Š./OBŽ Foto/Izvor: OBŽ
21.09.2022.

Na kružnom toku Šumarina na zapadnom ulazu u Beli Manastir danas (21. rujna 2022. godine) održano je svečano otvaranje 3.195 metara duge novoizgrađene obilaznice ovog grada. Službenom puštanju u promet obilaznice nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob i drugi uzvanici.

– Ova obilaznica je investicija i projekt Hrvatskih cesta, a nalazi se u neposrednoj blizini jedne od najvećih investicija u cestovnom prometu trenutno, Koridora Vc. Obilaznica Beli Manastir je vrijedna oko 90 milijuna kuna, a izuzetno je bitna za grad jer rasterećuje sav tranzitni promet u ovom dijelu Baranje. Inače, ovo je samo jedna od investicija u Osječko-baranjskoj županiji, s kojom izvrsno surađujemo, pa smo tako prije gotovo dvije godine izgradili obilaznicu oko Petrijevaca, a neprestano radimo i na obnovi državnih cesta, primjerice dionice Nemetin-Aljmaš u vrijednosti oko 70 milijuna kuna i državne ceste u Normancima, za čiju je izgradnju izdvojeno 90 milijuna kuna. To su veliki zahvati na obnovi državnih cesta, zbog čega se zahvaljujem Upravi Hrvatskih cesta, ali i Osječko-baranjskoj županiji na inicijativi i spremnim projektima – kazao je potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako je izvrsna suradnja Osječko-baranjske županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u realizaciji velikih i važnih projekata za županiju.

– Zajednički radimo više velikih projekata, a neki od njih su izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. L. B. Mandića u Osijeku, projekt obnove i rekonstrukcije Zračne luke Osijek, izgradnja Luke rasutih tereta, izgradnja Koridora Vc koji je najveći projekt u cestogradnji, obnova ceste od Osijeka do graničnog prijelaza Erdut, sada je otvorena obilaznica Belog Manastira. Suradnja s resornim ministarstvom uvijek je bila izvrsna, na čemu se zahvaljujem ministru Butkoviću jer je pokazao razumijevanje za važne projekte koje smo željeli realizirati – rekao je župan Anušić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić naglasio je kako je obilaznica Belog Manastira samo jedna od investicija koje Hrvatske ceste provode na području Osječko-baranjske županije, ali i jedna od najvrjednijih.

– Izgradnjom obilaznice oko Belog Manastira završena je izgradnja obilaznica oko svih gradova na području županije, a time se stvaraju preduvjeti za siguran tranzitni promet te daljnju urbanizaciju grada – istaknuo je Škorić.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob kazao je kako je obilaznica jedan od najvećih projekata u gradu te se zahvalio resornom ministarstvu, Hrvatskim cestama i Osječko-baranjskoj županiji na uspješnoj realizaciji.

– O ovoj obilaznici razgovara se od 2006. godine, no sve do dolaska ove Vlade i župana Ivana Anušića nije bilo napretka u pokretanju projekta izgradnje. Ovime građani dobivaju brzu cestu koja spaja naselja Grada Belog Manastira, Šumarinu, Šećeranu i Branjin Vrh, čime se stvaraju preduvjeti za još brži razvoj grada – zaključio je Rob.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *