Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

Obilježen Dan Općine Podravska Moslavina

Otvaranjem dječjeg vrtića i društvenog doma obilježen Dan Općine Podravska Moslavina.

Autor/Izvor:OBŽ
Foto:OBŽ

Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima danas (11. rujna 2020. godine) počelo je obilježavanje Dana Općine Podravska Moslavina. Potom su uz prigodni program svečano otvorene zgrade novoizgrađenog Dječjeg vrtića i obnovljenog Društvenog doma te održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je predsjedao Hrvoje Pavin, predsjednik Vijeća, a načelnik Dominik Cerić govorio o aktualnim događanjima s posebnim naglaskom na završene i planirane projekte.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanje Dječjeg vrtića u Podravskoj Moslavini iznosi 4.744.450,75 kuna, s tim da su 85 % bespovratna sredstva EU, a ostatak je osiguran iz proračuna RH. Kapacitet vrtića je predviđen za 45 djece podijeljene u dvije dobne skupine te u početku zapošljavanje tri osobe.

Rekonstrukcija i opremanje već postojeće zgrade “ Društvenog doma“ u Podravskoj Moslavini također je provedena uz sufinanciranje projekta iz EU. Ukupna vrijednost projekta je 1.290.153,75 kuna, a obuhvaća opremanje 394,34 m² objekta.

U ime župana Ivana Anušića obilježavanju Dana Općine Podravska Moslavina nazočio je predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin. Čestitao je načelniku, njegovim suradnicima i vijećnicima na realiziranim projektima, te naglasio da se upravo takvim radom i rezultatima opravdava postojanje općina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *