Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ODRŽANA PREVENTIVNA AKTIVNOST “SIGURAN LOV”

Lovačkim društvima koja djeluju na području Lovnog ureda Donji Miholjac podijeljeni su markirni lovački prsluci.

Autor/Izvor:/D.Š./PU osječko-baranjska
Foto/Izvor: PU osječko-baranjska

Prošlog vikenda u prostorijama Lovačkog društva „Kuna“ iz Viljeva, organizirana je preventivna aktivnost u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“ koju od 2014. godine provodi Policijska uprava osječko-baranjska.

Preventivna aktivnost rezultat je suradnje Policijske uprave osječko-baranjske s Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije i Lovnim uredom Donji Miholjac, te Gradom Donjim Miholjcem i općinama Magadenovac, Viljevo, Podravska Moslavina i Marijanci.

Potpisanim sporazumom o međusobnoj suradnji Policijske uprave osječko-baranjske i Grada Donjeg Miholjca te općina Magadenovac, Viljevo, Podravska Moslavina i Marijanci, organizirana je kupovina narančastih markirnih lovačkih prsluka i podjela lovačkim društvima koja djeluju na području Lovnog ureda Donji Miholjac.

Cilj preventivne aktivnosti je podizanje razine sigurnosti u lovištima Lovnog ureda Donji Miholjac usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, ali i suradnja policije s lokalnom upravom te Županijskim lovačkim savezom i lovačkim društvima.  

Analizom dosadašnje suradnje s lovcima utvrdilo se da je stanje sigurnosti u lovištima Osječko-baranjske županije zadovoljavajuće i da u proteklim godinama nije zabilježen veliki broj stradavanja u lovu.

Većina stradavanja u lovu događaju se zbog nestručnog rukovanja oružjem i ne pridržavanja osnovnih pravila sigurnosti u lovu.

Četiri osnovna pravila sigurnog rukovanja vatrenim oružjem:
– oružju uvijek postupaj kao da je napunjeno;
– cijev oružja uvijek treba usmjeriti u sigurnom smjeru;
– uvijek moraš znati što je meta i što iza mete;
– prst nikada ne drži na okidaču.

Policijska uprava osječko-baranjska će i dalje provoditi aktivnosti u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“ te će suradnju i postupanja usmjeriti na preventivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti u lovu i sigurnog rukovanja oružjem, te sprječavanje protuzakonitog lova.
Za otklanjanje problema između ostalog neophodan je sinergijski angažman cjelokupne društvene zajednice.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *