Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

U VILJEVU ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROGRAMA “ZAŽELI I OSTVARI 2”

U provedbi projekta bilo je zaposleno 13 žena, a obuhvaćeno 78 krajnjih korisnika.

Autor:D.Š.
29.04.2022.

Danas 29. travnja 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Viljevu, održana je završna konferencija projekta “Zaželi i ostvari 2” – Program zapošljavanja žena. Nositelj projekta bila je Općina Viljevo, a partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje -regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac. Projekt je krenuo 22. veljače 2021. godine i trajao je do svibnja 2022. godine. Vrijednost projekta iznosila je 1.163. 152 kn, a financiran je 85% iz EU, odnosno iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz proračuna Republike Hrvatske. U provedbi projekta bilo je zaposleno 13 žena, a obuhvaćeno je 78 krajnjih korisnika

Tijekom prezentacije prikazan je i kratki video o provedbi projekta na području Općine Viljevo, a voditeljica projekta i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Viljevo, Melita Grüll istaknula je kako je u Viljevu bilo zaposleno 6 žena koje su brinule o 36 krajnjih korisnika, u naselju Kapelna 3 žene o 18 korisnika, u Krunoslavju 1 žena o 6 krajnjih korisnika i pokriveni su bili Ivanovo, Blanje i Bockovac gdje su 3 žene vodile brigu o 18 krajnjih korisnika. Ovim projektom bile su zaposlene žene ciljane skupine starije od 50 godina koje su teško zapošljive, dok su krajnji korisnici bile osobe starije od 65 godina koje nisu korisnici nikakvih novčanih naknada temeljem Zakona o socijalnoj skrbi., te dodala da su ovim projektom zaposlenim ženama osigurani radna odjeća i bicikli, a tijekom svog radnog dana pružali su usluge kao što su: pomoć u dostavi namirnica i lijekova, pomoć u plaćanju računa, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, briga o higijeni kao i pomoć u socijalnoj integraciji i pružanje pomoći kroz razgovor i druženje.

Načelnik Općine Viljevo Dominik knežević, pozdravivši nazočne, zahvalio se partnerima i svim sudionicima koji su doprinijeli realizaciji projekta Zaželi 2, te izrazio zadovoljstvo njegovom uspješnom provedbom.

– Mislim da smo ispunili sve ciljeve, od zapošljavanja teže zapošljivih kategorija žena, naravno i onu socijalnu komponentu, one poslove koji su se obavljali prema krajnjim korisnicima. Mogu reći da se željno iščekuje nova faza programa Zaželi, a Vlada RH prekjučer je donijela odluku o pokretanju projekta Zaželi 3. To je nastavak ovog projekta, ali nažalost on će trajati samo 6 mjeseci i sredinom godine, na ljeto bi trebao biti raspisan natječaj. Nadamo se i onom velikom, najavljivanom programu Zaželi koji bi trajao 3 godine, gdje dobna granica ne bi bila uvjet za zapošljavanje, a postojala bi mogućnost zapošljavanja i muškaraca. – rekao je Knežević, te dodao da se nada što skorijem početku programa Zaželi 3.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *