Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ODRŽANI 23. RIBARSKI DANI U KOPAČEVU

U Osječko-baranjskoj županiji svojom eno, gastro i kulturnom ponudom Ribarski dani u Kopačevu već 23 godine privlače posjetitelje u ovaj dio Baranje.

Autor/Izvor:D.Š/OBŽ/OBŽ
Foto/Izvor: OBŽ

Uz tradicionalno bogatu ponudu lokalnih proizvoda i prezentaciju izvrsne gastronomske i eno baštine ovog dijela istoka Hrvatske, ali i  raznovrstan zabavni i kulturno-umjetnički program, u Kopačevu se od 10. do 12. rujna održala manifestacija Ribarski dani.

Program je počeo sajmom lokalnih proizvoda, ponudom ribljih i lovačkih specijaliteta te nastupom domaćih izvođača, a središnji dio programa bio je 11. rujna kada je upriličeno i središnje svečano otvaranje manifestacije, koju je, uz više tisuća gostiju, posjetio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić.

– Ribarski dani u Kopačevu jedna su  od najpreoznatljivijih i najposjećenijih manifestacija u Osječko-baranjskoj županiji, a svojom eno, gastro i kulturnom ponudom već 23 godine privlače posjetitelje u ovaj dio Baranje. Upravo ovdje možemo vidjeti sve one sadržaje koji su temelj kontinentalnog turizma, poput bogate folklorne i arhitektonske baštine, authtonih poljoprivrednih gospodarstava, starih zanata, ali i kvalitetne ponude hrane i pića.  Ovo je svakako jedna od najkvalitetnijih manifestacija u našoj županiji – kazao je župan Anušić.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj naglasio je kako je bogatstvo Ribarskih dana u izlagačkoj ponudi lokalnih proizvoda.

– Ribarski dani u Kopačevu su manifestacija koja okuplja preko stotinu izlagača, ljudi koji žive od svoga rada i ovdje predstavljaju svoje proizvode, što i jest smisao organizacije – pokazati svu raskoš i bogatstvo naše eno i gastro ponude. Već 23 godine rastemo i obogaćujemo sadržaj, a isto ćemo činiti i u budućnosti – zaključio je Cickaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *