Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ORGANIZIRANJE POMOĆI NASTRADALIMA U POTRESU

Sve buduće pomoći trebaju se koordinirano slati putem Crvenog križa i Ravnateljstva civilne zaštite.

Autor/Izvor:T.B./SCZGDM

Kako bi objedinili i sustavno prikupili pomoć nastradalima u potresu Stožer civilne zaštite Grada Donjeg Miholjca poziva sve zainteresirane da svoje donacija u vidu razne robe i uređaja kao što su grijalice, građevinski materijal, prijevoz, smještaj i sl., da svoje ponude dostave na mail:

info@donjimiholjac.hr sa slijedećim podacima:

1. Naziv pravne/ime fizičke osobe nuditelja pomoći
2. Što se nudi (smještaj, materijal, roba, prijevoz i sl)
3. Kontakt – Telefon
4. Dan ponude

Iste ponude biti će zbirno proslijeđene Ravnateljstvu civilne zaštite kako bi se organizirano i u pravo vrijeme donacije racionalno prikupile i podijelile potrebitima zbog ograničenih kapaciteta skladištenja na terenu.

Nadalje molimo građane, ustanove i privredne subjekte koji žele pomoći donacijom hrane, lijekova, higijenskih potrepština ili novčanim uplatama da to učine putem Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac koji će svakodnevno od 8,00 do 15,00 sati zaprimati doniranu robu. Molimo također da se doniraju artikli preporučeni u uputama Hrvatskog crvenog križa na slijedećoj poveznici:
http://www.miholjstina.info/vijesti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodenima-potresom/

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770

Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Također, molimo građane da ne odlaze sami spontano na pogođena područja jer na taj način ometaju operativne snage i žurne službe koje se nalaze na terenu.

U kontaktima sa svim službama koje trenutno djeluju na pogođenom području dobivena je informacija da u ovom trenutku ima dovoljno količina hrane, lijekova, vode i volontera. Sve buduće pomoći trebaju se koordinirano slati putem Crvenog križa i Ravnateljstva civilne zaštite.

Načelnik Stožera CZ GDM
Tomislav Brusač, dipl.oec.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *