Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

OSIJEK I OBŽ ĆE USKORO PREKO MÜNCHENA BITI POVEZANI SA SVIJETOM

U budućnosti su u planu nove linije koje će Osijek povezati s još nekoliko njemačkih gradova kao i drugih europskih destinacija.

Autor/Izvor:D.Š./OBŽ
foto/Izvor:OBŽ

Na poziv Generalnog konzula RH u Münchenu Vladimira Duvnjaka, u dvodnevnom posjetu glavnom bavarskom gradu bilo je izaslanstvo Grada Osijeka, Zračne luke Osijek i Osječko-baranjske županije. Nova avionska linija Osijek – München koja se uskoro otvara bila je povod za intenziviranje suradnje između našeg Konzulata te HTZ-ovog ureda u Münchenu s izaslanstvom iz Hrvatske. Riječ je o prvoj međunarodnoj liniji iz Osijeka koju sredinom studenog otvara Croatia Airlines. Hrvatska zajednica u Münchenu broji oko 50.000 članova i upravo je to, uz veliki gospodarski potencijal, jedan od razloga zašto je München izabran za prvu međunarodnu destinaciju. U budućnosti su u planu nove linije koje će Osijek povezati s još nekoliko njemačkih gradova kao i drugih europskih destinacija.

Delegacija iz Hrvatske održala je sastanak i u Gradskoj upravi Grada Münchena, gdje su osim o bogatoj turističkoj ponudi istoka Hrvatske koju Bavarci, u najvećem broju, još nisu imali priliku upoznati, razgovarali i o gospodarskoj suradnji.

– Otvorili smo i suradnju s Gradom Münchenom gdje smo s Clemensom Baumgartnerom, voditeljem gradskog ministarstva za gospodarstvo i rad Grada Münchena održali sastanak i dogovorili posjet gospodarstvenika iz područja IT industrije Slavoniji i Baranji. Osijek je već čvrsto pozicioniran na karti IT industrije u svijetu pa je interes gospodarstvenika za upoznavanjem, suradnjom i potencijalom ulaganja uistinu velik – rekao je župan Anušić nakon sastanka.

Izaslanstvo je u suradnji s voditeljicom HTZ-ovog ureda u Münchenu Nerom Miličić održalo sastanak s vodstvom tvrtke FTI group, najznačajnijim turoperatorom u Bavarskoj, na kojem je dogovoreno pozicioniranje Slavonije i Baranje kao nove destinacije u njihovoj ponudi. Na idućem turističkom sajmu u Münchenu, koji bi se trebao održati u veljači iduće godine i gdje će zemlja partner biti Hrvatska, pružit će se prilika za promociju istoka Hrvatske kao destinacije. U prilog tome ide i zračna linija Osijek – München koju je u Bavarskoj predstavio Ivan Kos, direktor Zračne luke Osijek na sastancima održanim sa Zračnom lukom München te predstavnikom Croatia Airlinesa u Njemačkoj Matom Radićem. U hrvatskom Konzulatu otvorena je izložba fotografija „Hrvatska puna svijetla i boja“ u sklopu koje su predstavljene Gorjanske ljelje i Kopački rit kao simboli Slavonije i Baranje, a otvorenju su uz domaćine iz Njemačke prisustvovali Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka, Vladimir Ham, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka i Ivan Kos, direktor Zračne luke Osijek.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *