Slider

Miholjština info

Prvi informativni portal Miholjštine

SLAVONSKA VEČER U VILJEVU

Brončanu diplomu Hrvatskog sabora kulture primili Marin Kopić i Danko Ronta.

Autor:D.Š.
19.11.2023.

U Mjesnom domu u Viljevu, (u subotu, 18. studenoga) u organizaciji KDU “Drski” Viljevo održana je Slavonska večer koja je privukla velik broj posjetitelja. U programu su sudjelovali KUD “Đeram” Viljevo koji je izveo splet slavonskih pjesama i plesova, te Kazalište Županja s višestruko nagrađivanom dramom „Tamo gdje tuga spava” autora i redatelja Branka Puheka. Ova vrlo emotivna priča rađena je po istinitom događaju i govori o djevojci iz bogate slavonske obitelji koja je nesretno zaljubljena u siromašnog mladića, te propasti njene obitelji.

Za 10-godišnji uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture, priznanje Hrvatskog sabora kulture primili su Marin Kopić i Danko Ronta.

Kazališno – dramska udruga “Drski” Viljevo do sada je na raznim festivalima osvojila brojne nagrade, a u pripremi imaju i novu predstavu. Voditelj Kazališno – dramske udruge “Drski” Viljevo, Danko Ronta za slijedeću godinu najavio je novu predstavu REMOTE CONTROL (Daljinski upravljač).

– Riječ je o pomalo neobičnoj, futurističkoj priči o kazalištu budućnosti u kome gledatelj pritiskom na daljinski upravljač sam bira vrstu i žanr predstave sa istom glumačkom postavom na pozornici. To je moja 22. predstava, a planirana je za proljeće slijedeće godine. (Danko Ronta)

Djelić atmosfere pogledajte u fotogaleriji:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *