Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

STOLNOTENISAČICE STK DONJI MIHOLJAC PRVAKINJE SU HRVATSKE

STK Donji Miholjac ponovio je prošlogodišnji uspjeh iz Opatije i ponovno osvojio prvo mjesto.

Autor/Izvor:D.Š./A.Č.
Foto/Izvor:A.Č.

Od 27. do 29. kolovoza 2021. godine u Osijeku se igralo Prvenstvo Hrvatske za kadete i najmlađe kadete. Ukupno se natjecalo 121 mladi stolnotenisač i stolnotenisačica, a u ekipnom dijelu za titulu prvaka borilo se 20 klubova u četiri kategorije.

Na prvenstvu Hrvatske za najmlađe kadetkinje 27.8. u Osijeku STK Donji Miholjac ponovio je prošlogodišnji uspjeh iz Opatije i ponovno osvojio prvo mjesto pobijedivši ekipu Malinske Dubašnice u finalu s 3:0, nakon što su prije toga uvjerljivo osvojili prvo mjesto u grupnoj fazi natjecanja. Titulu prvakinja Hrvatske ove godine osvojile su Julija Schweigert, Hana Miličić, Laura Vidaković i Lucija Miličić pod vodstvom trenera Alena Vuzema i pomoć Antona Smrekara.

Prvenstvo je nastavljeno 28.8. kada su igrani kvalifikacijski susreti u pojedinačnim kategorijama i igri parova dok su se 29.8. igrali završni susreti za podjelu medalja. U pojedinačnoj kategoriji Julija Schweigert osvojila je 2. mjesto i srebrnu medalju dok je Hana Miličić igrala u 1/8 finala, a Laura Vidaković i Lucija Miličić u grupnom dijelu natjecanja. U igri ženskih parova bili smo klub s najviše osvojenih medalja jer su čak 3 naše igračice osvajale odličja. Julija Schweigert je u paru s Klarom Končar iz STK Bjelovar osvojila još jedno 2. mjesto i srebrnu medalju, a potpuno naš par Hana Miličić i Laura Vidaković osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju.

Djevojke su nastupile i u igri mješovitih parova, ali su tu nažalost zaustavljene na korak do odličja u 1/4 finalu. Ovim natjecanjem zaključena je natjecateljska sezona 2021. koja je zbog pandemije bila skraćena te trajala od siječnja do kolovoza i bez drugih turnira uz izuzetno ograničavajuće uvjete rada i treniranja. Od rujna započinje nova sezona 2021./22. u kojoj se u STK Donji Miholjac nadaju prije svega boljim uvjetima za treniranje i organiziranju turnira te s nestrpljenjem čekaju slijedeće prvenstvo Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *