Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

TIJEKOM UTAKMICE HRVATSKA-SLOVAČKA, UHIĆENA 3 NAVIJAČA

Nogometnu utakmicu u Gradskom vrtu u Osijeku gledalo je oko 9 900 gledatelja.

Autor/Izvor:D.Š./PU OB
Foto/Izvor:Ilustracija PU OB

U ponedjeljak 11. listopada, s početkom u 20,45 sati, na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku, Woodrowa Wilsona 2, odigrana je nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Slovačke, a u Gradskom vrtu u Osijeku utakmicu je gledalo oko 9 900 gledatelja.

Tijekom odigravanja ovog sportskog natjecanja, uhićena su ukupno tri navijača zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja iz drugih zakona. Jedan navijač je pokušao ući na stadion pod utjecajem alkohola s nevažećom ulaznicom, a dva navijača su palila pirotehnička sredstava i boravili na stadionu pod utjecajem alkohola.

Novčanom kaznom od 2 000 do 15 000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana kaznit će se osoba koja pokuša ući dolazi i boravi na prostoru športskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 grama po kilogramu, a za bacanje predmeta u natjecateljski prostor ili gledateljski prostor športskog objekta propisana je novčana kazna od 5 000 do 25 000 kuna ili kazna zatvora od 30 do 60 dana.

Prekršajni sud može počinitelju prekršaja propisanog Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima uz novčanu kaznu i kaznu zatvora, pored zaštitnih mjera i mjera opreza propisanih Prekršajnim zakonom izreći i zaštitnu mjeru:

– zabrane prisustvovanja određenim športskim natjecanjima na području Republike Hrvatske s obvezom javljanja u policijsku postaju
– zabrane prisustvovanja određenim športskim natjecanjima na području Republike Hrvatske s obvezom boravka u policijskoj postaji
– zabrane odlaska na određena športska natjecanja u inozemstvu na kojima sudjeluju hrvatske reprezentacije ili športski klubovi s obvezom javljanja u policijsku postaju i obvezom predavanja putne isprave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *