Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

TOLERANCIJA I POŠTOVANJE ČUVAJU I DRŽE OBITELJ NA OKUPU

U suvremenom svijetu uloge muškarca i žene promijenile su se u odnosu na razdoblje prije 20-ak godina, a pogotovo u odnosu na ranija vremena.

Autor/Izvor:D.Š./OBŽ, Foto/Izvor:OBŽ
16.05.2022.

Povodom Međunarodnog dana obitelji, a u organizaciji Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije danas (16. svibnja 2022. godine) u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održan je Okrugli stol na temu „Obitelj i slobodno vrijeme“.
U gotovo ispunjenoj dvorani, skup je vodila doc. dr. sc. Ivana Stanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje OBŽ, a o značaju obitelji i drugim aktualnim aspektima obitelji kao osnovne zajednice društva, govorili su prof. pedagogije i povijesti Zorica Pichler, doc. dr. sc. Ksenija Romstein, Tomislav Peran, mag. theol. i Tea Zmaić Hrgović.

U uvodnom izlaganju pročelnica Ivana Stanić naglasila je kako obitelj od davnina ima iznimnu ulogu i značaj u društvu, a u posljednjih 30-ak godina tom pitanju se pristupa interdisciplinarno.

– Međunarodna zajednica 15. svibnja obilježava Dan obitelji, a Osječko-baranjska županija, sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, ali i osviještenosti o vremenu u kojem živimo, ima zadatak dati svoj doprinos u očuvanju obitelji. Živimo u vremenu podložnom neprestanim promjenama, u suvremenom svijetu u kojem su se uloge muškarca i žene promijenile u odnosu na razdoblje prije 20-ak godina, a pogotovo u odnosu na ranija vremena. Smatram da je u raspravi poput današnje važno naglasiti pozitivne strane obitelji. Danas puno i često govorimo o problemima u obitelji, a i novi Zakon o socijalnoj skrbi nam nalaže i uvodi nove socijalne usluge, ukazujući na potrebu pružanja novih socijalnih usluga u zajednici jer temelj cijelog razvoja i doprinosa društvu leži upravo u obitelji. Kvalitetnim provođenjem vremena s članovima obitelji, bez obzira da li je riječ o djeci čiji smo roditelji ili našim roditeljima, moramo shvatiti i prihvatiti svoju ulogu. Važno je ne izgubiti perspektivu, bez obzira jesmo li i sami roditelji ili kao nečija djeca trebamo obratiti pozornost i na članove obitelji starije životne dobi. Osnovna poruka današnjeg okruglog stola jest da tolerancija i poštovanje čine osnovu u zajednici koje čuvaju i drže obitelj na okupu. – kazala je pročelnica Stanić

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *