Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

U ORGANIZACIJI DKC “DOKKICA” ODRŽANO PREDAVANJE “ODGOJ OD JUČER DO DANAS”

Na predavanju su predstavljeni osnovni odgojni stilovi, te glavne razlike u odgoju nekad i danas.

U organizaciji Dječjeg kreativnog centra DOKKICA iz Osijeka, u prostorijama Društva “Naša djeca” Donji Miholjac, u ponedjeljak 23.11.2020. održano je otvoreno predavanje za roditelje.

Tema predavanja bila je “Odgoj od jučer do danas” i roditelji su se upoznali sa različitim odgojnim stilovima te kako ih praktično primjeniti, odnosno koji stil oni koriste danas u odnosu na odgojni stil kojem su bili izloženi kao djeca. Roditelji su imali priliku naučiti više o sebi kao roditelju, o stavovima i uvjerenjima koji ih u roditeljstvu motiviraju i koji pokreću njihovo djelovanje, te koji su im stavovi koje su sami stekli odgojem svojih roditelja.

Što se tiče radionice socijalnih vještina za djecu, bavili su se pitanjem ponašanja u sukobu i načinima suradnje.

Na ovim nadasve zanimljivim i edukativnim predavanjima dolazi se do korisnih informacija koje pomažu u razvoju međusobnih odnosa između roditelja i djece.

Uloga roditelja u životu djeteta oduvijek ima poseban značaj za njegov razvitak, emocionalnu sigurnost, socijalnu kompetentnost, intelektualno postignuće, kao i na samu kasniju senzitivnost spram svoje djece. Roditeljstvo kao “uloga” različito je definirano i ono prije svega ovisi o pristupima funkcioniranju roditelja, koji se više ili manje razlikuju i s obzirom na različita vremenska razdoblja.

Predavanja za roditelje aktivnosti su trogodišnjeg programa “Alternativni centar podrške za djecu i roditelje” koji DOKKICA provodi uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a održavaju se jednom mjesečno u Osijeku i Donjem Miholjcu

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju broj mjesta za predavanje je ograničen, stoga se mole zainteresirani roditelji da najave svoj dolazak prethodnom prijavom na e-mail: podrska.dokkica@gmail.com ili mob. 099 748 2532

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *