Slider

Miholjština info

Prvi informativni portal Miholjštine

U PODRAVSKOJ MOSLAVINI ODRŽAN TRADICIONALNI “SVIBANJSKI KONCERT”

Posjetitelji su uživali u pjesmama, plesovima i raznolikosti hrvatskih nošnji.

Autor:D.Š.
12.05.2024.

U Mjesnom domu u Podravskoj Moslavini (11. svibnja) održan je tradicionalni “Svibanjski koncert” s bogatim kulturno-umjetničkim programom, posvećen nadolazećem Majčinom danu, odnosno svim majkama, jer najljepše što imamo na zemlji su djeca. Ona su ostatak neba, blizina Boga, ono najdraže što daje nadu i sigurnost ljudima. Ništa nije draže od dječjeg smijeha i vike u nekom dvorištu ili na ulici.

Posjetitelji su uživali u pjesmama i plesovima, raznolikosti hrvatskih nošnji Slavonije, Baranje i Posavine. Uz KUD “Slavonac” Podravska Moslavina i njihove najmlađe folkloraše, nastupile su učenice i učenici 1-4 razreda Osnovne škole Ante Starčevića Viljevo, PŠ P. Moslavina, te MZ Kairos.

Načelnik Općine Podravska Moslavina Dominik Cerić u svom obraćanju rekao je da Općina prati i daje podršku udrugama te istaknuo da su ove godine prijavili projekt rekonstrukcije Kulturnog centra (stara škola). Investicija je vrijedna pola milijuna eura, obuhvatiti će kompletnu rekonstrukciju centra iznutra, izvana i krovište, a u potkrovlju je planiran muzej gdje će biti izložene nošnje kako bi se sačuvale i ostale u nasljeđe budućim naraštajima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *