Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

U VILJEVU ODRŽANA SMOTRA AMATERSKIH KAZALIŠTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

KDU “DRSKI” iz Viljeva osvojila je brojne nagrade na raznim festivalima.

Autor: D.Š.

U subotu 09.04.2022. u Mjesnom domu u Viljevu održana je Smotra amaterskih kazališta Osječko-baranjske županije u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a Kazališno – dramska udruga “Drski” Viljevo izvela je dvije predstave, komediju “Nije zlato sve što sja” i dramu “Najljepše je đačko doba“, autora Danka Ronte. Obje predstave pratio je selektor smotre, redatelj i glumac doc. art. Jasmin Novljaković iz Osijeka.

– Danas smo premijerno izveli obje predstave i one su u konkurenciji za Festival hrvatske pučke drame, a obzirom da je glumačka ekipa bila gotovo identična u obje, za što je trebala velika koncentracija, moram ih pohvaliti jer su dali su sve od sebe i reakcija publike je bila jako dobra. – rekao je Danko Ronta voditelj Kazališno – dramske udruge “Drski” Viljevo.

Glumačka postava bila je u sastavu: Marta Senković, Danko Ronta, Darko Lacković, Ivana Ronta, Nikolina Lučić, Leonarda Perasić i Klara Bockovac.

Podsjetimo, KDU “DRSKI” iz Viljeva osnovana je 2017. godine. Prije toga, djelovala je kao Dramska sekcija KUD-a Đeram iz Viljeva, tako da je rad amaterskog kazališta u Viljevu prisutan već više od 10 godina. Do sada su na raznim festivalima osvojili brojne nagrade, imaju 20-tak članova, a kroz glumački ansambl je prošlo je 50-ak osoba iz Viljeva i okolice.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *