Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ŽUPAN IVAN ANUŠIĆ POSJETIO GRADILIŠTE SREDNJE ŠKOLE DONJI MIHOLJAC

Nova zgrada škole obuhvaća 4.600 m2, ima dva kraka s po dvije etaže, dvorana je neto površine 1.134 m2.

Autor/Izvor:D.Š./OBŽ
Foto/Izvor:OBŽ

Gradilište Srednje škole Donji Miholjac je danas (27. siječnja 2022. godine) posjetio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić sa suradnicima. Radovi na izgradnji nove zgrade i dvorane Srednje škole Donji Miholjac u punom su jeku i već se jasno uočava njihov konačni izgled. Nova zgrada škole obuhvaća 4.600 m2, ima dva kraka s po dvije etaže, dvorana je neto površine 1.134 m2, a uredit će se i vanjski sportski tereni, parkiralište i pješačke površine. Ukupno uređena površina iznosit će 8.379,00 m2.

– Stara zgrada Srednje škole Donji Miholjac bila je godinama zaista u lošem stanju te sam na početku mandata župana najavio da je izgradnja nove školske zgrade jedan od prioriteta. Stare zgrade više nema, izgradnja nove se realizira, pa kako smo danas čuli, iduća školska godina u rujnu ove godine počet će u novoj zgradi. Vrijednost ove investicije je više od 50 milijuna kuna, a 80 posto troškova financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok Grad Donji Miholjac i Osječko-baranjska županija osiguravaju po 10 posto – rekao je župan Ivan Anušić.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić naglasio je da je nova gradska uprava zajedno sa županom Anušićem uspjela izlobirati izgradnju nove škole. – Stara škole je bila toliko dotrajala i opasna da se razmišljalo o njenom zatvaranju. Izgradnjom nove škole uvjeren sam da će porasti i broj učenika jer dosta djece nije željelo ići u onako neuvjetnu školu. Nova škola će biti značajna i za daljnji razvoj Donjeg Miholjca – poručio je gradonačelnik Aladić

– Srednju školu Donji Miholjac pohađaju 243 učenika podijeljenih u 17 razrednih odjela, od čega 70-ak učenika pohađa gimnazijski program, a ostatak strukovni, u području ekonomije, trgovine, hotelijerstva i turizma, poljoprivrede i strojarstva. Cilj je da se programi šire i da se prepozna te uvaži potrebe tržišta s ovoga područja kako bi mladi po završetku školovanja pronašli posao i ostali ovdje – kazala je Miranda Glavaš Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ.

Ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić govorio je o poboljšanju uvjeta rada izgradnjom nove škole. – U staroj školi imali smo oko 2.300 kvadrata prostora, a nastavu smo pohađali u dvije smjene, zbog čega su se javljali različiti problemi. Sada prelazimo u prostor od 4.600 kvadrata što će nam omogućiti i jednosmjenski rad, ali i neusporedivo bolje uvjete rada te nabavu nove opreme. Uvjeren sam da će to doprinijeti i još boljim rezultatima naših učenika na različitim natjecanjima, a koji su i do sada bili vrlo dobri – rekao je Perić.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *