Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

DANAS JE MEĐUNARODNI DAN ZAGRLJAJA – ZAGRLITE NEKOG !

Kako smo veliki dio protekle godine proveli socijalno distancirani uslijed pandemije koronavirusa, fizička bliskost itekako je potrebna.

Autor:D.Š.
Foto/Izvor:K./Pb

Danas, 21. siječnja, obilježava se Međunarodni dan zagrljaja. Dan je to namijenjen iskazivanju ljubavi voljenima i uživanju svim blagodatima tog jednostavnog čina.

Međunarodni dan zagrljaja prvi je put obilježen je u SAD-u 1986. godine kao Nacionalni dan grljenja. Ubrzo se proširio po cijelom svijetu.

Psiholozi vjeruju da ljudi koji vas žele zagrliti žele iskusiti osjećaj sigurnosti, udobnosti i ljubavi. Zagrljaji nas prate kroz cijeli život. Grlimo prijatelje i rodbinu kad se sretnemo s njima, kad ih vidimo nakon dužeg izbivanja i kada samo želimo izraziti svoju radost i zahvalnost.

Ako ste ljuti, tužni, depresivni, pa čak i očajni zagrljaj vas može značajno smiriti i vratiti u pozitivnije mentalno stanje.

Grljenje je oblik dijeljenja podrške i čini nas sretnima, pokazuje suosjećanje i razumijevanje i od dana rođenja zagrljaji poboljšavaju naš san, pomažu smanjiti stres, smanjuju krvni tlak i smanjuju rizik od srčanih bolesti, zato iskoristite današnji dan i zagrlite nekog !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *