Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

U DONJEM MIHOLJCU PONOVNO PAO JAKI TROFEJ JELENA

Lovištem se dobro gospodari jer se pazi na trofejnu strukturu i odstrel.

Autor:D.Š.
Foto:D.Š./K.M.

Nakon što je prošle godine palo kapitalno grlo visoke vrijednosti ( Zlatna medalja) koje je odstrijelio Zvonimir Dasović, u istom lovištu 19.08.2021. godine ponovno je pao jaki trofej jelena na granici između srebra i zlata kojeg je odstrijelio Kristijan Maričić iz Donjeg Miholjca.

Trofej rogovlja odstrijeljenog jelena običnog težak je 10 kg , pravilan je 14 – erac i neslužbeno procijenjen negdje na oko 205 CIC točaka, što znači visoko srebro. Nakon višednevne potrage i osmatranja odstrijeljen je u državnom lovištu “Karaš” 14/40 kojim gospodari Lovačka udruga “Vidra”.

Izlazilo mi je nekoliko slabijih jelena, ali čekao sam pravi trofej. Jelen mi je izašao u sami sumrak oko 20,40 sati, a odstrijelio sam ga sa puškom Sauer, 93 x 62 cal. sa udaljenosti od oko 70-80 metara sa čeke. – rekao je Kristijan

Kristijan Maričić, lovac je u Lovačkoj udruzi “Vidra” Donji Miholjac od 2003. godine i ovo mu je četvrti jelen odstrijeljen u ovoj udruzi. Do sada je imao 3 bronce 171, 173 i 184 točke, a odstrijelio i nekoliko muflona, 2 divokoze, jelena aksis , veprove u zlatnoj i srebrnoj i brončanoj medalji te veliki broj divljih svinja.

Osim lovom Kristijan se bavi i lovnom kinologijom odnosno uzgaja lovačke pse terijere. Osim krupne divljači najviše voli loviti sa psima i otići u lov na fazane i patke gdje dolazi do izražaja ljubav prema psima gdje je on kao najbolji lovni pomoćnik, a posebno mu je drago kada pas nešto dobro odradi.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *