Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ODRŽAN ZAVRŠNI KONCERT 2. PRANDAU FESTIVALA

Antonija Jurin Starčević i Krešimir Starčević publici su osigurali vrhunski doživljaj, a sjajne izvedbe mladih umjetnika publika je nagradila dugotrajnim pljeskom. 

Autor:D.Š.

“Prandau festival orguljaške i komorne glazbe” privlači sve veću pažnju ljubitelja klasične glazbe, ali i svih onih željnih posebnih glazbenih događanja i u samo dvije godine svoga postojanja postao je kulturni brend ne samo grada Donjeg Miholjca nego i šire.

Ovogodišnje izdanje Prandau festivala ugostilo je vrhunske domaće glazbenike i nakon pet uspješnih koncerata koji su se odvijali od mjeseca svibnja, na završnom 6. koncertu u petak 08. listopada u velikoj dvorani dvorca Mailath nastupili su Antonija Jurin Starčević na flauti i Krešimir Starčević na klaviru.

Na koncertu su izvedene skladbe pisane za klavir i flautu skladatelja kao što su Camille Saint-Saëns, Ignacy Feliks Dobrzyński i Otar Taktakishvili, potom obrade skladbi Dore Pejačević u originalu napisane za violinu i klavir te po jednu skladbu za klavir solo Ludwiga van Beethovena, kao i jednu za flautu solo Pierra- Octava Ferrouda.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *