previous arrow
next arrow
Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

OTVORENA IZLOŽBA PROMOTIVNIH PLAKATA “I TATA JE VAŽAN”

Grad Donji Miholjac prvi je domaćin ove izložbe u 2021.

Autor:D.Š.

Danas, 09.04.2021. u Donjem Miholjcu, u prostoru bivše igraonice „Kockica“, Dječji kreativni centar DOKKICA u suradnji s Gradom Donjim Miholjcem organizirao je izložbu promotivnih plakata I TATA JE VAŽAN čiji je cilj promocija aktivnog očinstva u lokalnoj zajednici.

Izložba je dio istoimenog projekta kojim se promiče aktivna uloga oca u obitelji i odgoju djeteta na području Osječko baranjske županije, a DOKKICA ga provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Na otvorenju izložbe predstavljen je i kratki edukativno-promotivni video o važnosti aktivne uloge oca u obitelji te online priručnikUloga oca u odgojukoje je izradila Andrea Žulj, magistra psihologije, voditeljica psihosocijalne podrške za djecu i roditelje u DOKKICI.

-Projekt I TATA JE VAŽAN doprinosi unapređenju i zaštiti prava djece, pravno reguliranima Konvencijom UN-a o pravima djece, kao i Obiteljskim zakonom, Zakonom o socijalnoj skrbi i drugim pravnim aktima, koji uređuju područja odgovornog roditeljstva, a obuhvaćaju skrb, brigu i odgoj djece.
Važnost uključenosti oca u obitelj i odgoj djeteta doprinosi pozitivnom roditeljstvu što znatno utječe na ostvarivanje prava djeteta. Ovim projektom želi se naglasiti ne samo pravo djeteta na odgoj od strane oba roditelja nego i sve one dobrobiti za dijete kad oba roditelja ravnopravno snose svoje odgojne uloge.

Neka ova izložba bude jedna od poluga u transformaciji stereotipa o rodnim ulogama kao i prilika za pozitivne promjene u zajednici, ali i u obiteljima i međusobnim odnosima roditelja.- istaknula je predsjednica Dječjeg kreativnog centra Dokkica i voditeljica projekta I TATA JE VAŽAN, Ines Novak

Izložbu promotivnih plakata “I TATA JE VAŽAN” možete pogledati do 22.04.2021.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *