Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

IZLOŽBOM SLIKA POČELA 47. SMOTRA FOLKLORA MIHOLJAČKO SIJELO

Izložba je otvorena u sklopu 47. smotre folklora Miholjačko sijelo.

Autor:D.Š.

U petak 16.07.2021. u dvorcu Mailath u Donjem Miholjcu 19,00 sati, otvorena je izložba slika Udruge za likovno i kreativno oblikovanje “LIKROB” iz Donjeg Miholjca.

Na otvaranju izložbe uvodnim govorom nazočnima se obratio dugogodišnji predsjednik Likroba Marko Matijević. Uz članove Udruge Likrob i posjetitelje izložbe, nazočni su bili direktorica TZG Donji Miholjac, Melia Vidaković te gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić. Gradonačelnik je uz izložbu slika ujedno otvorio i 47. smotru folklora Miholjačko sijelo te tim povodom Udruzi Likrob uručio zahvalnicu za sudjelovanje na 47. smotri folklora.

Program otvaranje izložbe čitanjem pjesama obogatili su Sandra Kopić i Blaženka Žvab. Sandra Kopić pročitala je 3 autorske pjesme, “Mioljcu”, “Drava za dušu” i “Mjesto pod suncem” iz knjige “Duša puna slavonije” koja bi trebala izaći do kraja ljeta u izdanju Matice Hrvatske. Tajnica udruge Likrob Blaženka Žvab, pročitala je pjesmu “Slavonija” Dobriše Cesarića i pjesmu “Jasmini u spomen” Vlade Nemeta. Uz zvuke gajdi, Robert Kopić nas je podsjetio na šokački tradicijski instrument prije dolaska tambure.

Udruga Likrob vuče porijeklo iz likovne sekcije KUD-a Matija Gubec koja je osnovana 1973. godine, a prva izložba slika održana je povodom otvaranja mosta na rijeci Dravi, 1974. godine. Do 1988. godine djelovala je pri KUD Matija Gubec, a od tada djeluje kao samostalna Udruga.

Izložba će biti otvorena tijekom Miholjačkog sijela.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *