previous arrow
next arrow
Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

IZVRŠENO ISPITIVANJE KVALITETE ZRAKA U DONJEM MIHOLJCU

Usrednjene vrijednosti koncentracije H2S (sumporovodik) za jednosatno razdoblje usrednjavanja su bile više od granične vrijednosti u 9 jednosatnih razdoblja mjerenja.

Autor:D.Š/G.A.
Foto/Izvor:/G,A./GDM

Zbog neugodnog mirisa koji se duže vrijeme širi gradom i sve većeg negodovanja građana, proteklih je dana izvršeno ispitivanje kvalitete zraka u Donjem Miholjcu.

Pokretni ekološki laboratorij tvrtke DVOCUT-EKRO bio je smješten na 250 m zračne linije od pogona tvrtke VDM energija. Nakon provedenog mjerenja u izvještaju je utvrđeno da su usrednjene vrijednosti koncentracije H2S (sumporovodik) za jednosatno razdoblje usrednjavanja bile više od granične vrijednosti u 9 jednosatnih razdoblja mjerenja.

*-Mi smo upoznati da ovim mjerenjem u trajanju od 9 dana dobiveni rezultati nisu dostatni za utvrđivanje kršenja odredbi Uredbi o graničnim vrijednostima onečišćujućih tvari u zraku, ali su definitivan pokazatelj da je koncentracija sumporovodika u zraku tijekom određenih mjerenja bila nešto viša od graničnih vrijednosti.

Temeljem dobivenog izvještaja, dana 26. ožujka 2021. godine, odmah sam uputio ZAHTJEV ZA POSTUPANJE na adrese Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša OBŽ-A Osijek te Državnog inspektorata, ispostavu u Našicama (koja je nadležna za područje Donjeg Miholjca).
Od navedenih zahtijevamo sljedeće:
· izvršenje ponovljenog inspekcijskog nadzora nad tvrtkom VDM energija na lokaciji Industrijska zona Janjevci,
· preispitivanje valjanosti dozvole za gospodarenje otpadom izdane dana 5. prosinca 2019. godine te rješenja o izmjeni i dopuni te dozvole, izdane tvrtki VDM energija, Gregurovec, na lokaciji gospodarenja otpadom Ind. Zona Janjevci, Donji Miholjac.

Izlazak inspekcije očekuje se tijekom ovog tjedna i upotrijebit ćemo sve svoje zakonske mogućnosti i riješiti ovaj problem u interesu svih građana Donjeg Miholjca.- poručio je gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca, Goran Aladić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *