Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

“NA RUBU PAMETI” U DONJEM MIHOLJCU

Na rubu pameti”, roman Miroslava Krleže prvi put je objavljen 1938. godine i jedini je roman koji je Krleža napisao u prvom licu jednine.

Autor: D.Š.

Gradska knjižnica Grada Donjeg Miholjca brojnim događanjima obilježava Mjesec hrvatske knjige, a u petak 22.10.2021. godine, u Velikoj dvorani dvorca Mailath u Donjem Miholjcu, u organizaciji Udruge Oksimoron iz Osijeka, odigrana je monodrama “Na rubu pameti”, nastala prema istoimenom romanu Miroslava Krleže iz 1938., u dramaturškoj obradi, režiji i glumačkoj interpretaciji Dragana Despota, uz glazbu Arsena Dedića.

Dragan Despot je donjomiholjačkoj publici prikazao impresivnu izvedbu o doktoru prava koji s buntovnim stavom dolazi u sukob s društvom, jer jedino u takvom otporu vidi smisao života.

-Krleža mi je uz Shakespearea najdraži književnik kojim sam se bavio u životu, jer njegova je rečenica zahtjevna, ali i zahvalna za glumca, da shvati da to ne može raditi bez glumačke vještine i bez velikog i upornog rada. Krleža iziskuje i emotivni i intelektualni anganžman, ne samo mene nego i publike. Htio sam pokazati i pobuniti se i kao umjetnik i kao čovjek protiv društva u kojem živim i protiv svega onoga što je moralno kontaminirano. – rekao je Despot

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *