previous arrow
next arrow
Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ODRŽANA PREVENTIVNA AKCIJA “MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA”

Svi koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i minsko-eksplozivna sredstva mogu ih dragovoljno predati bez bilo kakvih sankcija.

Autor:D.Š.

Danas 08.04.2021. godine u vremenu od 10,00 do 12,00 sati na Trgu A. Starčevića u Donjem Miholjcu, Odjel prevencije PU Osječko baranjske u suradnji sa PP Donji Miholjac, Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Donji Miholjac i Crvenim Križem Donji Miholjac, održao je preventivnu akciju „Manje oružja, manje tragedija“, koja je imala za cilj upoznavanje građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava bez bilo kakvih sankcija.

U sklopu ove akcije volonteri Crvenog Križa Donji Miholjac iskoristili su stečena znanja iz realističnog prikaza ozljeda te su vrlo uvjerljivo prikazali ozljede koje mogu nastati uslijed rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima te su na ovaj način upozorili građane na opasnost od korištenja istih, te skrenuli pozornost i na važnost znanja pravilnog pružanja prve pomoći.

Ovom akcijom želi se potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *