Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU PP DONJI MIHOLJAC (15.07.- 21.07.2021.)

Ukupno je utvrđeno 63 prometna prekršaja, od toga se na prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila odnosi 50 prekršaja.

Autor/Izvor:D.Š./PP DM
Foto:Ilustracija

U vremenskom periodu od 15. 7. 2021. do 21. 7. 2021. godine na cestama koje nadzire PP Donji Miholjac dogodile su se dvije prometne nesreće sa materijalnom štetom.

Ukupno je utvrđeno 63 prometna prekršaja, od toga se na prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila odnosi 50 prekršaja, dok je bilo 2 prekršaja vožnje vozača pod utjecajem alkohola u krvi.

U navedenom vremenskom periodu policijski službenici PP Donji Miholjac evidentirali su slijedeće događaje:

               Prekršaj „Tuča, svađa, vika ili na drugi način remećenje jrm-a i „Naročito drsko i nepristojno ponašanje“,  2 KD-a „Oštećenje tuđe stvari“, 1 prekršaj „Ponovljeno nasilje u obitelji“, 1 prekršaj „Neovlašteni posjed, ustupanje drugom ili neovlašteno obavljanje djelatnosti s oružjem i streljivom“, „Otkrivanje osobe u potražnim registrima“.

– Dana 15. 7. 2021.g. u vremenu od 08,00 do 14,00 sati na postajnom području provedene su pojačane mjere poradi utvrđivanja prekršaja korištenja mobitela i drugih uređaja tijekom vožnje i korištenja sigurnosnog pojasa, utvrđeno je 4 prekršaja.

Dana 16.07.2021. godine u vremenu od 09,00 do 11,00 sati povodom obilježavanja „Svjetskog dana biciklista“ na području Grada Donjeg Miholjca održane su preventivne aktivnosti sa vozačima bicikala, a sukladno lokalnom preventivnom projektu „Biciklirajmo biciklističkom“ i nacionalnom programu Sigurnosti cestovnog prometa. Prilikom provođenja ovih preventivnih aktivnosti policijski službenici su vozačima bicikala na terenu skrenuli pozornost na najčešće pogreške koje čine vozači bicikala tijekom sudjelovanja u prometu, a što bi u konačnici trebalo dovesti do smanjenja broja prometnih nesreće u kojima sudjeluju vozači bicikala, odnosno do smanjenja stradavanja biciklista u prometu kao jedne od najranjivijih skupina

Dana 23. 7. 2021.g. u vremenu od 18,00 do 24,00 sati na postajnom području provesti će se pojačane mjere poradi utvrđivanja prekršaja vozača bicikla, mopeda i motocikla,

Dana 29. 7. 2021.g. u vremenu od 08,00 do 14,00 sati, na postajnom području provesti će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *