Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

U DONJEM MIHOLJCU IZVEDENA PREDSTAVA “BOEING BOEING”

Komedija “Boeing Boeing” je najizvođeniji francuski komad u povijesti, a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Autor:D.Š.

U okviru programa obilježavanja Dana grada Donjeg Miholjca jučer 26.09.2021. godine u kino dvorani izvedena je komedija u dva čina (Marc Camoletti) u izvedbi Gradskog kazališta “Joza Ivaković” iz Vinkovaca.

Marc Camoletti francuski je suvremeni autor poznat po tzv. bulevarskim farsama, od kojih je najpoznatija i najizvođenija „Boeing Boeing“. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti, a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda. Boeing Boeing je imao i svoju filmsku adaptaciju 1965. g., a glumili su Jerry Lewis i Tony Curtis.

Predstava počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško-ženskih odnosa. Bernard, mladi pariški arhitekt, potomak ugledne i moćne obitelji, nema jednu zaručnicu, nema ni dvije nego čak tri zaručnice i vješto balansira između njih jer sve tri su po zanimanju stjuardese. Njegove zaručnice Britanka Glorija, Talijanka Gabrielle i Njemica Gretchen izmjenjuju se u njegovom stanu, a Bernard uz pomoć prijatelja Roberta pokušava sve kako se one ne bi susrele.

Lik Bernarda igrao je Dorian Paulić, Vladimir Andrić igrao je lik Roberta, Zdenka Šustić (Gretchen), Matea Marušić (Gabriella) , Josipa Oršolić (Gloria)  glumile su stjuardese dok je domaćicu Berthu igrala osječka operna pjevačica Sanja Toth.

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *