Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

ŠPIČEK ODUŠEVLJEN TRADICIONALNIM JELIMA U DONJEM MIHOLJCU

U kategoriji tradicionalnih jela, predsjednik Ocjenjivačkog suda bio je jedan od najpoznatijih zagrebačkih profesionalnih kuhara, gosp. Tomislav Špiček.

Autor:D.Š.

U okviru 47. smotre folklora “Miholjačko sijelo” u organizaciji Turističke zajednice Grada Donjeg Miholjca (nedjelju 18. srpnja 2021.) u Donjem Miholjcu održana je programska aktivnost, prezentacije slavonskih tradicionalnih zanata i običaja, te gastro priredba pod nazivom „Slavonija u zjenici oka“ s ciljem unapređivanja turističke ponude destinacije i turizma baštine.

Posjetitelji su mogli uživati u prezentacijama tradicionalnih zanata, običaja te sajmu domaćih proizvoda, a nagrade su se dijelile u tri kategorije:

Tradicionalno jelo (slano i slatko)
Tradicionalna prezentacija
(zanata/običaja)
Najbolji izložbeni štand
(suveniri/proizvodi)

Predsjednik Ocjenjivačkog suda bio je jedan od najpoznatijih zagrebačkih profesionalnih kuhara, gosp. Tomislav Špiček. Za najbolju prezentaciju zanata/običaja, nagrada je pripala Udruzi „Rukotvorine“ Zdenci koja je prikazala tradicijsku obradu lana.
Za najbolje slano jelo ( Čus,Šterc,Granatirmarš) nagrada je pripala KUD-u “Biseri Slavonije” iz Beničanaca , a za slatko jelo (Šokačka pletenica) KUD-u Josip Čoklić iz Rakitovice. U kategoriji za najbolji izložbeni štand (suveniri/proizvodi) nagradu je primila Udruga žena “Ruže” Viljevo.

-Organizacija je bila na nivou, bilo je raznovrsnih jela i dekorativnih štandova. Žene su se zbilja potrudile i predivan je bio ugođaj ovdje u perivoju dvorca . U kategoriji slanih jela najbolje jelo mi je bilo čus, koje me podsjetilo na moje mlade dane. Jako su ga fino pripremile i zapravo su tim jelom osvojile moje srce. – rekao je Špiček

Kako je bilo na prezentaciji slavonskih tradicionalnih zanata i običaja, te gastro priredbi pogledajte u bogatoj fotogaleriji:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *