Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

Potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje škole i sportske dvorane

Ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženka Divjak, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić potpisali su danas sporazum o sufinanciranju izgradnje nove školske zgrade i sportske dvorane Srednje škole Donji Miholjac.

Autor: SHIMAsf

Gradonačelnik Goran Aladić je istaknuo da se škola financira u sudjelovanju 80% Ministarstvo ,10% Županija Osječko-Baranjska i Grad Donji Miholjac sa 10% te da je predviđeni roku za završetak škole travanj 2022. godine.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić je istaknuo da je zadovoljan da se financira škola u Donjem Miholjcu jer je jedna od najlošijih škola u Republici Hrvatskoj te je ovaj projekt od izuzetne važnosti za grad Donji Miholjac.

Ravnatelj Perić je rekao da je stara škola izgrađena još davne 1932. g, i da je neprimjerena za obavljanje nastave s obzirom na dotrajalost stolarije i vlagu u pojedinim prostorijama ,dok će nova škola sa svojih 4600 m2 površine pružiti uvjete za normalan i ugodniji rad.

Ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženka Divjak se obratila prisutnima te izrazila veliko zadovoljstvo što se nalazi ovdje i da su se izmjenom Zakona o odgoju i obrazovanju 2018.godine stvorili uvjeti da ministarstvo može ulagati u škole koje su nesigurne za učenike i nastavnike. Nakon što smo ovaj projekt uspjeli i financijski zaokružiti, sada je i službeno potpisano; 40 milijuna kuna Ministarstvo i po 5 milijuna kuna Grad i Županija. Sigurna sam da ćemo za dvije godine imati prilike otvoriti ovu školu – istaknula je ministrica Divjak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *