Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u Donjem Miholjcu.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića i gradonačelnika Grada Donjeg Miholjca Gorana Aladića, kao i izvođača radova, obišao je gradilište nove zgrade i dvorane Srednje škole Donji Miholjac.

Ukupna vrijednost investicije je 50.426.896,26 kuna, a prema Sporazumu o sufinanciranju Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancirat će projekt s 80 % (40.341.517,00 kuna), a Grad Donji Miholjac i Osječko-baranjska županija po 10 %. Vrijednost ugovorenih radova na izgradnji je 49.920.646,26 kuna, a tvrtka Zuber d.o.o. Višnjevac ima ugovoreni rok od 650 dana za izvođenje radova. Radovi su u tijeku i trebali bi biti završeni početkom 2022. godine.

Novi objekt Srednje Škole Donji Miholjac bit će neto površine 4.662 m2. Imat će dva kraka s po dvije etaže. U prizemlju je projektiran centralni višenamjenski prostor, knjižnica, zbornica, 5 ureda, 3 učionice za stručnu nastavu, 5 kabineta, 2 specijalizirane radionice i 7 praktikuma, sanitarni čvorovi, kotlovnica, spremišta, garaža za traktore. Na katu je predviđeno 14 učionica, 6 kabineta, spremišta kemikalija, instrumenata i pribora te sanitarni čvorovi. U centralnom dijelu objekta uredit će se školski trg.

Dvodijelna nastavno-športska dvorana s pratećim sadržajima je ukupne neto površine 1.134,20 m2.Izgradnja obuhvaća i vanjske sportske terene, parkiralište i pješačke površine (ukupno uređena površina neto 8.379,00 m2) – parkiralište s ukupno 47 parkirnih mjesta od čega su 3 parkirna mjesta za osobe s poteškoćama u kretanju, na južnoj strani parcele projektirano je školsko igralište s terenima za rukomet, košarku i stazom za trčanje, a na istočnom je školski vrt s obradivim površinama za odvijanje praktičnih vježbi nastavnog programa. Veličina građevinske čestice je 18.305 m2.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *