Slider

Miholjština.info

Prvi informativni portal Miholjštine

NAKON 1900 KM VOŽNJE BICIKLOM, BRUNO DRNOVŠEK STIGAO I DO DONJEG MIHOLJCA

Od Kölna do Valpova Bruno Drnovšek putuje biciklom!

Autor:D.Š.
Foto:D.Š./B.D.

Nakon gotovo 1900 kilometara vožnje biciklom, Bruno Drnovšek danas poslije podne stigao je u Donji Miholjac, gdje su ga dočekali direktorica TZG Donji Miholjac, Melia Vidaković te valpovčanin Tomislav Mihaljević koji će sa Brunom odvesti zadnju rutu do Valpova..

Bruno Drnovšek, valpovčanin koji 7 godina živi u Kölnu, prije godinu dana došao je na ideju ( s obzirom da se i tamo zadnje 3 godine intenzivno koristi biciklom), da biciklom dođe do Valpova. Njegova avantura trajala je 13 dana i prešao je cca 1900 km.

-Vrijeme me je poslužilo perfektno ne mogu se žaliti s obzirom na visinske razlike. Jedan dan je samo padala kiša. Prva tura mi je bila najkritičnija s obzirom na poplavljeno područje u Njemačkoj. Od Kölna prema Frankfurtu vozio sam uz rijeku Rajnu, a od Frankfurta prema Ulmu sam vozio malo po brdima, pa onda uz Dunav do sve do Beča. Prekrasna staza uz Dunav, (ruta R1) to je jedna od najprometnijih biciklističkih staza na svijetu, prekrasna staza ima puno kampova , restorana, hotela i zadovoljan sam što sam napokon prošao tom rutom. Od Beča sam vozio preko Slovenije na Maribor, Ptuj pa preko Varaždina do Virovitice te starom podravskom magistralom do Donjeg Miholjca i danas popodne iz Donjeg Miholjca krećem za Valpovo. – rekao je Bruno Drnovšek

Fotogalerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *